ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ (3-10-2016)

12-10-2016





















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την ψευδή ανακοίνωση που εξέδωσε στις 3-10-2016 η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «ΑΡΚ», σχετικά με την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Σεπτέμβρη για τη σύσταση «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων».

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης για δικούς τους λόγους, αντιπαράθεσης με τον πρώην Δημοτικό τους Σύμβουλο Θ. Σκούμα, δημοσίευσαν ότι η Απόφαση υπερψηφίστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και ότι μειοψήφησε μόνο ο ίδιος.

Η αλήθεια είναι ότι η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τη σύσταση του εν λόγω Κέντρου, εξηγώντας τους λόγους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα η Απόφαση υπερψηφίστηκε από τις δημοτικές παρατάξεις ΠΛΗΝ της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πέρα από την προφανή αναλήθεια, οι συντάκτες της ανακοίνωσης προσπαθούν να παρουσιάσουν την εξέλιξη ως μέτρο κατά της φτώχειας. Στην πραγματικότητα το θέμα αφορά την ένταξη του Δήμου Θήβας σε ένα κυβερνητικό Πρόγραμμα περί σύστασης και λειτουργίας «Κέντρων Κοινότητας», με αρμοδιότητα το συντονισμό των διαφόρων «δράσεων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης» που ήδη λειτουργούν. Στην ουσία μιλάμε για την πρόσληψη έξι ατόμων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου, οι οποίοι θα έιναι αρμόδιοι για τη λειτουργία του Κέντρου.

Η σύσταση αυτού του Κέντρου είναι άλλη μία κυβερνητική πρωτοβουλία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και όχι ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ του τεράστιου προβλήματος της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας στη χώρα και την περιοχή μας.

Δεν εκφράζει τίποτε διαφορετικό σε σχέση με τα όσα εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο τομέα. Κινείται στη σχεδιασμένη λογική μοιράσματος της φτώχειας, αυτό το δρόμο ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρανή απόδειξη είναι το μέτρο που παζαρεύει η κυβέρνηση με τους «κοινωνικούς εταίρους», βάσει του οποίου το επίδομα ανεργίας, αντί να δίνεται πλέον στον άνεργο, να δίνεται στον εργοδότη που θα προσλαμβάνει τον άνεργο. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΖΑΜΠΑ. Τέτοια πολιτική αντιμετώπισης της φτώχειας απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τέτοια υλοποιεί η ΕΕ, αυτήν εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα χνάρια των προηγούμενων. Δεν αποκλείεται, όταν το βάρβαρο μέτρο θεσπιστεί, να «συντονίζεται» από το υπό σύσταση Κέντρο Κοινότητας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν αντιτίθεται στα μέτρα ανακούφισης ανέργων και φτωχών. Αντίθετα απαιτούμε οι Δήμοι να πάρουν αντίστοιχα μέτρα, τα οποία όμως θα δίνουν λύσεις, δε θα χρυσώνουν το χάπι.

Τέτοια μέτρα επείγουσας ανάγκης και πραγματικής ανακούφισης, είναι η μείωση των τιμολογίων του νερού από τη ΔΕΥΑΘ, η μείωση των δημοτικών τελών στις κατοικίες, η κατάργηση των τελών στους ανέργους.

Μαζί με αυτά υπογραμμίζουμε ότι το βασικό ζήτημα είναι να πάψει η φτώχεια και η ανεργία, ο πλούτος που παράγεται να ανήκει στους εργαζόμενους και το λαό, όχι στους μετόχους των μονοπωλιακών ομίλων.

Τέλος, όσον αφορά τη στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, έχουμε επανειλημμένα προτείνει και ζητήσει τη συγκρότηση ενιαίας Υπηρεσίας, με επαρκές προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να πάψει δηλαδή η απαράδεκτη κατάσταση των διαφόρων αποσπασματικών «Προγραμμάτων», που κρατάνε το προσωπικό σε ομηρία.

Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι η Δημοτική Αρχή σε μια σειρά ουσιαστικά ζητήματα έχει βρει στην παράταξη της «ΑΡΚ» ένα πολύτιμο συνεταίρο. Ο ένας πλειοψηφεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και μειοψηφεί στη Βουλή. Ο άλλος μειοψηφεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και πλειοψηφεί στη Βουλή. Και οι δύο στα πόστα τους εφαρμόζουν πιστά την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων, αυτών δηλαδή που εξουσιάζουν τη χώρα.

Θήβα, 11-10-2016


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια