«Δικαιοσύνη για όλους», το όνομα του αυτόνομου Νομικού Φορέα που συγκροτούν η Πλεύση Ελευθερίας και το «ΟΧΙ στα Ναι τους»

9-10-2016









Η Ζωή άνοιξε και διάβασε στους πολίτες απόρρητα έγγραφα για τις Γερμανικές Οφειλές. Aποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία που αποδεικνύουν την προδοσία

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του νέου βίντεο «Δικαιοσύνη για Όλους», που γυρίστηκε στα γραφεία της Πλεύσης Ελευθερίας στην οδό Βατάτζη, με το οποίο ανακοινώνεται το όνομα του νομικού φορέα Το όνομα του νομικού φορέα που ιδρύει η Πλεύση Ελευθερίας και το ΌΧΙ στα Ναι τους, ανακοινώθηκε χθες το βράδυ στον κατάμεστο κινηματογράφο της Δεξαμενής, με την παρουσία πλήθους νέων, μεγαλύτερων, πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων του πνεύματος, του νομικού, δικηγορικού και δικαστικού κόσμου, των κινημάτων και του πολιτισμού. Συγκινητική η παρουσία του Μανώλη Γλέζου.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στην ομιλία της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το στίγμα των προθέσεών της να μην αφεθεί καμία πτυχή της υπόθεσης των γερμανικών οφειλών στο σκοτάδι.

Έφερε στο φως πλήθος από τεκμήρια που έχει στα χέρια της η νομική ομάδα της “Δικαιοσύνης για Όλους” για τις νομικές της ενέργειες στην υπόθεση των Γερμανικών Οφειλών. Και κατέστησε σαφές ότι τίποτε δεν θα μείνει θαμμένο ούτε αναξιοποίητο σε καμμία από τις μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

«Τίποτε από αυτά που θα σας διαβάσω δεν έχει κανείς δικαίωμα να το κρύβει από τους πολίτες», δήλωσε και αναφέρθηκε σε ντοκουμέντα και αποδείξεις που στοιχειοθετούν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος της χώρας και του λαού τόσο στη διάρκεια της κατοχής όσο και μετά.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ξεχωριστή αναφορά στην υπόθεση του Διστόμου και στο γεγονός ότι επί 16,5 χρόνια κανένας Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει υπογράψει για την εκτέλεσή της. Διάβασε τα ονόματα των Πρωθυπουργών και των Υπουργών Δικαιοσύνης που τα τελευταία 16,5 χρόνια εμποδίζουν την απονομή της Δικαιοσύνης για τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Αλλά και για το γεγονός ότι από το 1995 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμμία έγγραφη διπλωματική ενέργεια διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, παρά την επικοινωνιακή απάτη της σημερινής Κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε πως αυτοί που σήμερα προσποιούνται ότι τώρα δήθεν θα ξεκινήσουν διαπραγμάτευση είναι αυτοί που θέλουν να ενταφιάσουν την υπόθεση των Γερμανικών Οφειλών.
Μίλησε για την αφαίμαξη των δημοσίων ταμείων και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, που οι κατοχικές δυνάμεις αποκαλούσαν «συμφωνία», για τις μηνιαίες καταβολές στις οποίες υποχρεωνόταν η χώρα, για την συντήρηση των δυνάμεων κατοχής όπως και των σημερινών επιτετραμμένων της Τρόικας, για τη δημιουργία «κατοχικών ταμείων» που υφάρπαξαν την παραγωγή, για την προδοτική μεταπολεμική διαπραγμάτευση που εξασφάλιζε ψιχία στη χώρα που πλήρωσε το μεγαλύτερο φόρο αίματος, μετρώντας θύματα σε ποσοστό 19,7% του πληθυσμού της. Μίλησε για την αναστολή των διώξεων και την ασυλία που εξασφαλίσθηκε στους εγκληματίες πολέμου το 1959, με ψηφίσματα και διατάγματα της Κυβέρνησης Καραμανλή.

Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στο αίσθημα δικαίου του λαού μας και στο αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διεκδικήσουν Δικαιοσύνη, ως συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας, ως προϋπόθεση Ελευθερίας και ως συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας.


Πηγή:www.plefsieleftherias.gr/dikeosyni-gia-olous-onoma-tou-aftonomou-nomikou-forea-pou-sygkrotoun-plefsi-eleftherias-ke-ochi-sta-ne-tous/

Σχόλια