Ολόκληρη η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Δεξαμενή: Δικαιοσύνη για όλους

5-10-2016












Στο φως τα απόρρητα έγγραφα για τις Γερμανικές Οφειλές

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες.

Σας ευχαριστούμε θερμά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Στράτο Γεωργούλα και τον Γιώργο Κασιμάτη για την πολύ συγκινητική συμβολή τους στην αποψινή εκδήλωση, κυρίως, όμως, για την πολύ σημαντική απόφασή τους να συνδράμουν με τις δυνάμεις τους, που είναι πολλές, και με τις γνώσεις τους, που είναι πολλές, και με την αποφασιστικότητα τους, που είναι αδιαπραγμάτευτη, σε αυτό το νέο μας εγχείρημα. Και θα μου επιτρέψετε μολονότι θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά καθέναν και καθεμιά από εσάς και πολλούς και πολλές που έχετε με ξεχωριστό τρόπο σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητά σας να ενισχύσετε και να ενσαρκώσετε κάθε προσπάθεια διεκδίκησης Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης, θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά έναν άνθρωπο που βρίσκεται ανάμεσά μας αποδεικνύοντας ότι η μάχη, η πάλη, η αγωνιστικότητα και η αποφασιστικότητα είναι ανεξάντλητες, δεν έχουν ηλικία, δεν ξεθυμαίνουν αν είναι γνήσιες.

Μανώλη, σε ευχαριστώ από καρδιάς που είσαι απόψε κοντά μας αλλά και για όσα έχεις κάνει από τα άγουρα νιάτα σου, όταν σήκωσες την ελληνική σημαία κατεβάζοντας την σβάστικα, επί Κατοχής, και απέδειξες ότι αυτό που χρειάζεται για να κατακρημνιστεί το σύμβολο της θηριωδίας και της απολυταρχίας είναι η ανθρώπινη θέληση. Η ανθρώπινη θέληση, των δυο σας, η δική σου και του Λάκη Σάντα που, νεαρά παλικάρια, μετέφηβοι, νύχτα, αξημέρωτα, προβήκατε σε αυτήν την ηρωική πράξη που έχει σημαδέψει όλους μας και αποδεικνύει ότι τα ΟΧΙ τα λένε οι άνθρωποι με τις πράξεις τους.

Η ανταπόκρισή σας, όλων σας, απόψε μας δείχνει ότι δεν κάνουμε λάθος στην πεποίθησή μας ότι το αίσθημα δικαίου του λαού μας είναι ζωντανό και ενεργό, ό,τι κι αν κάνουν οι Κυβερνήσεις διαχρονικά για να απενεργοποιήσουν την Δικαιοσύνη.

Η ανταπόκρισή σας σημαίνει για εμάς ευθύνη. Ευθύνη να προχωρήσουμε με αποφασιστικά και αποτελεσματικά βήματα στην ολοκλήρωση της συγκρότησης του νομικού μας φορέα. Του νομικού φορέα με τον οποίο δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και συγκροτούμε ένα εργαλείο για τους πολίτες να διεκδικήσουν Δικαιοσύνη, ως συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας, ως προϋπόθεση Ελευθερίας και ως συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας μας. Δεν εκχωρούμε την λαϊκή και δημοκρατική κυριαρχία. Δεν παραιτούμαστε από τις ενεργές και απαράγραπτες αξιώσεις του λαού και της χώρας μας. Δεν παρατηρούμε άπραγοι και αμήχανοι την παραβίαση των υποχρεώσεων των Κυβερνώντων, ούτε τις άθλιες συμφωνίες μεταξύ δανειστών και Κυβερνώντων για την παράκαμψη ή απενεργοποίηση της Δικαιοσύνης σε μείζονες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, ανακοινώσαμε την μεγάλη μας πρωτοβουλία: Να συγκροτήσουμε ειδικό, αυτόνομο νομικό φορέα υπεράσπισης του Δημοσίου Συμφέροντος και Διεκδίκησης Δικαιοσύνης. Ξεκινώντας από 4 μεγάλες υποθέσεις που αφορούν τον τόπο μας, που αφορούν τους ανθρώπους, αφορούν την ιστορία, αφορούν την Δημοκρατία:

Γερμανικές Οφειλές,

Siemens,

ΕΛΣΤΑΤ,

Χρέος και Μνημόνια.

Εξηγήσαμε γιατί η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της χώρας και του λαού μας στις υποθέσεις αυτές, με παράκαμψη ή ακύρωση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, συνιστά μορφή κατάλυσης της συνταγματικής και δημοκρατικής λειτουργίας που επιτάσσει την παρέμβασή μας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας.

Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται υπέρ αυτού, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Κάνουμε το 1ο άρθρο του Συντάγματος πράξη, όπως επιτάσσουν οι ακροτελεύτιες διατάξεις του άρθρου 120. Αντιστεκόμαστε και με νομικά μέσα και δεν υποτασσόμαστε. Και αυτό αποτελεί κορυφαία πολιτική πράξη και ύψιστο δημοκρατικό καθήκον.

Στις 14 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δώσαμε μία σιωπηλή συνέντευξη τύπου. Για 6 λεπτά σιγήσαμε, για να ακουστεί η φωνή μας και το μήνυμα μας: ότι στο σιωπητήριο που έπεσε για την πρωτοβουλία μας δεν θα απαντήσουμε με σιωπή αλλά με την δυνατή φωνή μας. Και προβάλαμε για 6 λεπτά τις βασικές πληροφορίες που παρασιωπήθηκαν και, όπως είδατε, όταν και για τεχνικούς λόγους επέρχεται σιγή έχουμε όχι μόνο την υπομονή αλλά και την επιμονή να κάνουμε την φωνή μας να ακουστεί.

Στις 15 Σεπτέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων που για πολλούς από εμάς έχει ξεχωριστή σημασία και συμβολισμό, γιατί βρίσκεται δίπλα στην Νομική, παρουσιάσαμε τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν την κεντρική ευθύνη στο φορέα μας. Και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, τον Γιώργο Κασιμάτη, την Σοφία Σακοράφα, τον Στράτο Γεωργούλα, τον Δημήτρη Κλούρα, τον Φώτη Μαζαράκη, τον Κώστα Ζηκογιάννη, που ανέλαβαν ο καθένας ένα ξεχωριστό κομμάτι αυτού του εγχειρήματος:

Ο Γιώργος Κασιμάτης, επικεφαλής Σύμβουλος στην Επιτροπή Νομικής Δράσης και Τεκμηρίωσης, η Σοφία Σακοράφα, επικεφαλής επί θεμάτων που αφορούν το Ευρωκοινοβούλιο και τα Ευρωπαϊκά Όργανα, ο Στράτος Γεωργούλας, επικεφαλής της Ομάδας που θα ερευνήσει και θα τεκμηριώσει το κρατικοοικονομικό έγκλημα, δηλαδή, την διαφθορά και την διαπλοκή, ο Δημήτρης Κλούρας, επικεφαλής των παραμέτρων που άπτονται της Δημόσιας Περιουσίας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την υπόθεση του Χρέους και του Μνημονίου, ο Φώτης Μαζαράκης, επικεφαλής της ποινικής αξιολόγησης του εγκλήματος του Μνημονίου και ο Κώστας Ζηκογιάννης, επικεφαλής της Οργανωτικής διάρθρωσης του νομικού μας φορέα.

Βέβαια, πρέπει να σας πω ότι ο νομικός μας φορέας δεν είναι αμιγώς νομικός. Είναι και βαθιά κινηματικός. Γι’ αυτό ο Διαμαντής Καραναστάσης παρουσιάζει την πρωτοβουλία μας στις διάφορες στάσεις της και γι’ αυτό επιμένουμε ότι δεν είναι ένα κομματικό όργανο ο φορέας μας αλλά ένα κινηματικό εγχείρημα που αγκαλιάζει και καλεί του πολίτες να συμμετάσχουν και, κυρίως, δίνει την έμφαση στην παρέμβαση της κοινωνίας και των πολιτών για την διεκδίκηση Δικαιοσύνης.

Στην πραγματικότητα, κάνουμε μια εκστρατεία διεκδίκησης Δικαιοσύνης μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, υπό την αιγίδα του “ΟΧΙ στα Ναι τους”, υπό την αιγίδα της Πλεύσης Ελευθερίας αλλά και με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι θα είναι πάρα πολλοί και πολλές, όπως είστε απόψε, σήμερα, αυτοί και εκείνες που θα συμμετάσχουν σε αυτήν την πολύ μεγάλη περιπέτεια, την οποία ξεκινάμε με χαμόγελο και αισιοδοξία

Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.plefsieleftherias.gr/olokliri-omilia-tis-zois-konstantopoulou-sti-dexameni-dikeosyni-gia-olous-sto-fos-ta-aporrita-engrafa-gia-tis-germanikes-ofiles/

Σχόλια