ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΙΔΡΥΣΗ ΚΠΕ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

5-10-2016




















Θήβα 4/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα, μετά και τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. (B' 2864/09.09.2016) της σχετικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαου Φίλη.
Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, το οποίο είχε υποβάλλει τον Ιούνιο του 2015 ο Δήμος Θηβαίων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ΚΠΕ Θήβας -σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού- θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το ΥΠΠΕΘ διαδικασίες στελέχωσης στα ΚΠΕ, όταν οι υποδομές είναι έτοιμες προς χρήση. Επίσης, θα υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων και λειτουργίας του ΚΠΕ, μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και του ΥΠΠΕΘ.
Συγκεκριμένα για τις ανάγκες λειτουργίας του ΚΠΕ, το οποίο θα εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλης της Βοιωτίας, ο Δήμος Θηβαίων θα παραχωρήσει αίθουσες-γραφεία στο κτήριο πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Θήβας (ΚΗΦΗ).

Το επίπεδο εφαρμογής και εκπαίδευσης στο ΚΠΕ θα είναι καινοτόμο, προσαρμοσμένο στις νέες απαιτήσεις, συνεχώς ανατροφοδοτούμενο και θα αποτελέσει ΟΔΗΓΟ για το σχεδιασμό και χάραξη νέων μακροπρόθεσμων κανόνων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτικής.

Επίσης, με την πραγμάτωση των βασικών στόχων, το ΚΠΕ θα συμβάλλει στη συνολική περιβαλλοντική προβολή και αξιοποίηση της περιοχής, η οποία το αξίζει και το δικαιούται. Μέσα από το τρίπτυχο ευαισθητοποίηση-εκπαίδευση- ενεργοποίηση, θα οδηγήσει όλες τις κοινωνικές ομάδες και τους φορείς τόσο στην προστασία και διατήρηση του τεράστιου φυσικού πλούτου όσο και στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη συνεχή βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και στο σεβασμό στα δικαιώματα των μελλοντικών γενεών, μέσα από τη συνεχή καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των πολιτών.



 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια