Συνταξιουχοι ΙΚΑ

5-10-2016


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Την Πέμπτη 6 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Η κατάσταση στην υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τραγική. Χιλιάδες άνθρωποι της Εργατικής-λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία.

Απαξιώνοντας - Υπονομεύοντας το δημόσιο τομέα Υγείας βάζουν πλάτη για τη γιγάντωση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης και στο χώρο αυτό.

Εμείς οι συνταξιούχοι, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας και παλεύουμε μαζί τους για να καλυφθούν όλες οι Ανάγκες με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης Ιατρικό και άλλο προσωπικό καθώς και οι άλλες ελλείψεις με επαρκή οικονομική κάλυψη απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο χέρι σου είναι, συνάδελφε, να αλλάξει η κατάσταση μια ώρα αρχύτερα! Όσο στερείς το μυαλό και τις δυνάμεις σου από τη συλλογική πάλη για όλα όσα δικαιούμαστε, για όλα όσα δικαιούνται τα παιδιά σου, δίνεις περιθώρια στον αντίπαλο να σου αφαιρεί κι άλλα. Η ευτυχία σου και αυτή των παιδιών σου δεν είναι στα χέρια της κυβέρνησης και των αφεντικών της, δεν είναι ούτε στον προσωπικό αγώνα για επιβίωση. Είναι στον κοινό συλλογικό αγώνα για να επιβάλουμε το δίκιο μας, εμείς οι πολλοί απέναντι στους λίγους που μας το στερούν βίαια.

Απαιτούμε τώρα και αγωνιζόμαστε για:

· Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης.

· Όχι στην ιδιωτικοποίηση.

· Όχι στις περικοπές.

· Όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας.

· Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

· Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία.

Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας.

Να υπερασπιστούμε την υγεία μας, την ίδια μας την ύπαρξη.
Να μην επιτρέψουμε να μας φέρονται σαν στημένες λεμονόκουπες, να θεωρούν την περίθαλψή μας κόστος.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΟΑΕΕ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια