Π.Α.ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

31-10-2016



Π.Α.ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η επιζήμια “ενότητα” του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Παλιά και νέα μέτρα σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό μας. Πλάι στα ήδη ψηφισμένα μέτρα για το Ασφαλιστικό, της φοροαφαίμαξης του λαού, τις ιδιωτικοποιήσεις, το μισθολόγιο – φτωχολόγιο, το νόμο για τη δημόσια διοίκηση, έρχονται να προστεθούν και νέα, ακόμα πιο βάρβαρα.

Η όρεξη όλων όσοι για χρόνια ξεζουμίζουν το λαό φαίνεται ότι έχει ανοίξει για τα καλά. Ο ΣΕΒ δίνει νέες εντολές στην κυβέρνηση, η οποία αποδεικνύεται «καλός μαθητής». Απαιτεί: ανατροπές στα εργασιακά, άνοιγμα των ομαδικών απολύσεων, μείωση του προσωπικού (δηλαδή απολύσεις) κατά 180.000 στο Δημόσιο. Για αυτό και η κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε στη Βουλή για το Δημόσιο πέρασε ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σε όσους αξιολογηθούν με βαθμό από 0 έως 24. Απ’ ότι φαίνεται αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές του Μητσοτάκη.

Επιπλέον οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. αποδείχτηκαν απάτη!! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά ψαλιδίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών!!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει πιστή εφαρμογή στην λειτουργία των σχολείων της Βοιωτίας :

· Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις να τοποθετηθούν όπως-όπως οι καθηγητές στα σχολεία τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη,

· Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών διδάσκει σε δυο έως τέσσερα σχολεία,

· Παρά την κατά κόρον χρήση των β’ και γ’ αναθέσεων των διαφόρων ειδικοτήτων.

Σήμερα τέλη Οκτωβρίου υπάρχουν εκατοντάδες ώρες κενών σε όλες τις ειδικότητες. Στα περισσότερα σχολεία της Βοιωτίας λείπουν καθηγητές. Φτάσαμε λοιπόν στην δήθεν αναγκαιότητα να κλείσουν “ολιγομελή” ή να συμπτυχθούν τμήματα: 1ο ΓΕΛ Θήβας, 2ο ΓΕΛ Θήβας, 3ο Γυμνάσιο Θήβας, 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς, Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου, Θεσπιές, Ακραίφνιο.

Ενώ πρόκειται για μια κατάσταση που απαιτεί άμεση αντίδραση και αγωνιστική ετοιμότητα καθηγητών, μαθητών και γονέων,το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας (Ενωτική Κίνηση, Μέτωπο, Πρωτοβουλία, Παρεμβάσεις) δεν πήρε ούτε μια απόφαση (έστω συμπαράστασης). Το Δ.Σ. αντί να ενώσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και να πολλαπλασιάσει την δυναμική τους με στάση εργασίας, συγκέντρωση στην Λιβαδειά, συσκέψεις με τους συλλόγους γονέων, παραμένει εγκλωβισμένο στη λογική της συνδιαχείρισης της κατάστασης.

· Δεν έχει καλέσει τον κλάδο να αντιδράσει συνολικά.

· Δεν έκανε Γενική Συνέλευση, δεν κάλεσε τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν.

· Φτάσαμε στο σημείο ο πρόεδρος του Δ.Σ. να θεωρεί την πρωτοβουλία για κινητοποιήσεις “καπέλωμα” των σχολείων. Δεν πάρθηκε απόφαση από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ για στήριξη της κινητοποίησης μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στη Λιβαδειά, οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο, να μείνει ανοικτό το σχολείο στο Ακραίφνιο. Έτσι η πολυδιαφημισμένη “ενότητα” του Δ.Σ. έγινε τροχοπέδη και έδειξε με εκτυφλωτική λάμψη ότι γίνεται πρόσχημα για να κρύβουμε τα προβλήματα και τις αιτίες τους κάτω από το χαλί και να εφαρμόζεται χωρίς πολιτικό κόστος η αντιδραστική πολιτική. Αντίθετα η ενότητα έχει νόημα όταν γίνεται συμμαχία για την διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να οργανώνουμε την πάλη μας εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών με συλλογικές αποφάσεις μέσα από ΓΣ, αξιοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα, σε συντονισμό με γονείς και όλους τους εργαζόμενους, για να καθυστερήσουμε, να αποτρέψουμε τα επερχόμενα αντιλαϊκά μέτρα και να περάσουμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα.

Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και των εκπαιδευτικών. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων προς ταξική κατεύθυνση και ζωντάνεμα του σωματείου μας.

Απαιτούμε:

· Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών και των Υπουργικών αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια στη Β/θμια.

· Μαζικοί – Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των αναγκών.

· Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση. Καμιά απόλυση αναπληρωτή. Κανένας εκπαιδευτικός καμίας ειδικότητας δεν περισσεύει. Όχι στις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες των παιδιών.

· ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους.

· Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευση και να στελεχωθούν με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη.

· Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (15 νηπιαγωγείο, Α, Β, Δημοτικού. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές).

· Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.

· Ούτε ένα 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για υλικά, αναλώσιμα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

· Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης.

· Πρόσληψη όλων των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία για καθαρά σχολεία.

· Μισθολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας και των επιστημονικών προσόντων για μόνιμους και αναπληρωτές. Καμία μείωση μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. Κατάργηση του ν.4354 (νέο μισθολόγιο).

Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια! Βγαίνουμε στο δρόμο, παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Απαντάμε: 24 Νοέμβρη Γενική Απεργία!


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια