ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ Σ ΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΤΜ ΣΤΗ Ν ΔΕ ΠΛΑΤΑΙΩΝ

7-10-2016























ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΑΡΚ Θήβας προτείνει ο Δήμος να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την τοποθέτηση ATM της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή της πρώην Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών (Καπαρέλλι, Μελισσοχώρι, Λεύκτρα, Λουτουφί, Πλαταιές) για τους παρακάτω λόγους :

1. Οι συνταξιούχοι είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στην Θήβα για να πάρουν την σύνταξη τους.

2. Οι γεωργοί και οι πτηνοτρόφοι της περιοχής πρέπει να κάνουν το ίδιο δρομολόγιο για την εξυπηρέτηση τους.

3. Οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή, δεν διαθέτουν μηχανήματα για πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να κατευθύνονται στην Θήβα για ανάληψη μετρητών και ψώνια.

4. Τους καλοκαιρινούς μήνες η κίνηση στην περιοχή είναι αυξημένη, λόγω των παραλιών της, όπου επίσης δεν υπάρχουν ATM για την εξυπηρέτηση των λουόμενων. Αποτέλεσμα είναι η συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας. Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση ΑΤΜ στην περιοχή θα αυξήσει την άμεση διαθέσιμη ρευστότητα δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία και διευκολύνοντας τις καθημερινές συναλλαγές των κατοίκων, γεγονός που θα οδηγήσει αναμφισβήτητα στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης του πληθυσμού της περιοχής (περίπου 4890 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011).

Προτείνουμε ως καταλληλότερη περιοχή για την τοποθέτηση του το Καπαρέλλι, διότι διαθέτει δημοτικό κατάστημα με πολλούς χώρους. Σημείο που βρίσκεται το ΚΕΠ και η γραμματεία του Δήμου.

ΘΗΒΑ 5/10/2016


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια