Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Άλυτο πρόβλημα οι μετακινήσεις προνήπιων της Τ.Κ. Χωστίων

25-10-2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα 24/10/ 2016

Άλυτο πρόβλημα οι μετακινήσεις προνήπιων της Τ.Κ. Χωστίων

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θηβαίων στις 19 Οκτωβρίου, επαναφέραμε το θέμα και αναζητήσαμε και πάλι λύση για τη μεταφορά έξι προνήπιων της τοπικής κοινότητας Χωστίων (χωριό –Σαράντη) στο νηπιαγωγείο Δομβραίνας, για μια συνολική απόσταση έως 30 χλμ περίπου καθημερινά.

Ενάμισι περίπου μήνα μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα και η μεταφορά αφήνεται στην πρωτοβουλία των γονέων.
Ο δήμοςδηλώνοντας αναρμόδιος είχε μείνει μέχρι σήμερα στην ουσία άπραγος για το θέμα. Το προηγούμενο διάστημα αναζητώντας λύση απευθυνθήκαμε στους “καθ’ ύλην αρμόδιους” της περιφέρειαςοι οποίοι μας το ξέκοψαν ορθά – κοφτά, ότι οι διατάξεις δεν προβλέπουν τίποτα για τη μεταφορά των προνήπιων!

Έτσι, οι γονείς ή θα μεταφέρουν με δικά τους μέσα τα παιδιά επιβαρυνόμενοι με το οικονομικό κόστος και την κόπωση από τις μετακινήσεις ή τα παιδάκια απλά θα μένουν υποχρεωτικά στο σπίτι!
Πρόβλημα υπάρχει επίσης και με τη μεταφορά των παιδιών του γυμνασίου το μεσημέρι, καθώς τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι τέτοια, που παραμένουν σε αναμονήγιαπερισσότερο από μια ώρα για να μετακινηθούν από τη Δομβραίνα μέχρι το Σαράντι!

Και στο θέμα αυτό δε βρήκαμε επίσης λύση από τους καθ ’ύλην αρμόδιους.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή, απέναντι σε ένα αγαθό, την εκπαίδευση, που όλοι οι πολίτες έχουν ή υποτίθεται ότι έχουν ίση μεταχείριση, πρόσβαση και δικαιώματα.

Η έλλειψη βούλησης, δείχνει επίσης τη γενικότερη περιφρόνηση και αδιαφορία, καθώς φαίνεται ότι αντί για στήριξη επιδιώκεται η εγκατάλειψη της υπαίθρου και ότι τα περίφημα εκπαιδευτικά κριτήρια για τις συνενώσεις, είναι απλά η συγκάλυψη των περικοπών και μόνον.

Ο δήμαρχος κ. Νικολάου μετά και την τελευταία παρέμβασή μας, δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να βρεθεί άμεσα μία λύση σε ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνον εκπαιδευτικό, άλλα έχει και κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις.
Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »


Πηγή:thivanews.blogspot.gr
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...