Bruegel: η Ελλάδα θα χρειαστεί και 4ο Μνημόνιο

14-10-2016


















To Ινστιτούτο Bruegel κατέληξε στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο, αφού είναι σχεδόν απίθανο η χώρα να καταφέρει να «βγει» στις αγορές το 2018, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Ζολτ Ντάρβας.

«Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι” αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ», είπε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος οικονομολόγος από το βήμα της εκδήλωσης «Thessaloniki Summit», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι με την αύξηση του ΑΕΠ, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μεγάλο δανεισμό.

«Είμαι πιο αισιόδοξος όσον αφορά το άμεσο μέλλον για την Ελλάδα», τόνισε o κ. Davras – και αναγνώρισε πως η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί το 80 με 90% των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι το 80% περίπου βρίσκεται στα χέρια επίσημων πιστωτών, γεγονός που, όπως επισήμανε, αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. Τέλος, σημείωσε ότι το ενδεχόμενο διευθέτησης του ελληνικού χρέους, έχει άμεση σχέση με τις γερμανικές εκλογές.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια