Συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βασιλική Σιούτη στην ΕΡΤopen

24-10-2016


Ζωή: Η εσχάτη προδοσία δεν είναι πολιτική πράξη, είναι εγκληματική δράση. Η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει θαρρετά, ουσιαστικά αποτελεσματικά και εναντίον εκείνων που εγκατέστησαν τα Μνημόνια και εναντίον εκείνων που τα υπηρετούν. Δεν είναι στιγμιαίο αδίκημα το Μνημόνιο
Διαβάστε την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βασιλική

Σιούτη: για την διεθνή δράση της, την Κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη, το ΕΣΡ, τη διαπλοκή
Βασιλική Σιούτη: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η καλεσμένη μας είναι εδώ, στο στούντιο της ΕΡΤopen. Nα την καλωσορίσουμε. Ζωή Κωνσταντοπούλου, να σε καλωσορίσουμε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Βασιλική Σιούτη, σας χαιρετώ.

Βασιλική Σιούτη: Λοιπόν, θα ήθελα να σας ρωτήσω, την περασμένη Κυριακή, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι σχολίασαν ότι, ίσως, αυτό να ήταν το Ιδρυτικό και όχι το πρώτο.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Της επανίδρυσης…

Βασιλική Σιούτη: Ναι, ίσως να είναι αυτό πιο σωστό αυτό το ρήμα. Το παρακολουθήσατε;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Όχι.

Βασιλική Σιούτη: Νομίζω ότι δεν ήσασταν καν στην Ελλάδα ή όχι;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν ήμουν στην Ελλάδα, ήμουν στην Λιλ της Γαλλίας, δίπλα στον Ζαν-Λυκ Μελανσόν που ξεκίνησε την Παν-γαλλική του Συνδιάσκεψη, την επίσημη έναρξη της καμπάνιας του για τις εκλογές τις Προεδρικές του 2017, της καμπάνιας που ονομάζεται “Γαλλία Ανυπότακτη” (“France Insoumise”). Με είχε καλέσει ο Ζαν-Λυκ να χαιρετίσω την Συνδιάσκεψη και να μιλήσω για την χώρα μας, για την Ελλάδα.
Ο Μελανσόν είναι από τους πολιτικούς ηγέτες που στάθηκαν στο πλευρό του λαού μας από την πρώτη στιγμή, από την έναρξη των Μνημονίων και, αντίθετα με άλλους, παρέμεινε σταθερός και μέχρι σήμερα υποστηρίζει και υπερασπίζεται την απελευθέρωση του λαού μας από αυτήν την μέγκενη του Χρέους και των Μνημονίων. Από το 2015, από την κωλοτούμπα ή, εν πάση περιπτώσει, επειδή για εμένα δεν είναι μια απλή κυβίστηση, είναι μια προδοσία, από την προδοσία αυτή ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν και, πάλι, τήρησε ευθυτενή στάση. Από την πρώτη στιγμή με κάλεσε για να δηλώσει την στήριξή του στον λαό μας και τον αποτροπιασμό του γι’ αυτήν τη φοβερή φαλκίδευση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας και έκτοτε συνεργαζόμαστε πολύ στενά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε ξεκινήσει μία Πρωτοβουλία που λέγεται Plan B και στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας αυτής συγκεντρώνονται πολιτικοί, οικονομολόγοι, νομικοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη και συνολικά από τον κόσμο και συγκροτούμε το σχέδιο της αποτροπής κάθε μελλοντικού εκβιασμού για κάθε ευρωπαϊκό λαό. Είναι…

Βασιλική Σιούτη: Το Plan B, ωστόσο, για κάποιους είναι συνδεδεμένο με την έξοδο από την Ευρωζώνη, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στη δική μας συνείδηση καμμία επιλογή δεν είναι πάνω από την Δημοκρατία. Και, βεβαίως, εφόσον ξαναϋπάρξει εκβιασμός με αυτόν τον τρόπο που δρομολογήθηκε και προωθήθηκε, είναι σαφές ότι το προέχον είναι ο λαός, οι λαοί, οι κοινωνίες να μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους, την Δημοκρατία και την ελευθερία.
Η Ευρωζώνη δεν είναι από μόνη της αξία, ούτε η παραμονή στην Ευρωζώνη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι από μόνη της αξία, ούτε η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συμμετοχή σε Διεθνείς Οργανισμούς ή σε Νομισματικές Ενώσεις έχει την σημασία της εάν υπηρετούν τις θεμελιώδεις ανθρώπινες και πανανθρώπινες αξίες. Όταν παύουν να το κάνουν και όταν λειτουργούν ως καταδυναστευτικοί μηχανισμοί και, μάλιστα, ως ολοκληρωτικά συστήματα, ως συστήματα ολοκληρωτισμού και αυταρχισμού, τότε το πρωτεύων καθήκον και το πρωταρχικό μέλημα και το θεμελιώδες δικαίωμα των λαών είναι να αντισταθούν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.plesfsieletherias.gr/synentefxi-tis-zois-konstantopoulou-sti-vasiliki-siouti-stin-ertopen-211016/

Σχόλια