ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα ψηφιακής Μαστογραφίας, test Παπανικολάου και Οστεοπόρωσης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων

19-10-2016





















Στα πλαίσια των Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής και αγωγής υγείας που υλοποιούνται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ), γνωστοποιείται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων στα προγράμματα που αφορούν στην πρόληψη καρκίνου του μαστού, καρκίνου των ωοθηκών και οστεοπόρωσης.

Συγκεκριμένα για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα ψηφιακής μαστογραφίας νέων συμμετεχόντων, απαιτείται η προσκόμιση:

Φορολογική Δήλωση τελευταίου οικονομικού έτους

Βιβλιάριο Υγείας

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

Πέραν των παραπάνω δικαιολογητικών, για άνεργες ωφελούμενες απαιτείται, επιπλέον, η προσκόμιση κάρτας ανεργίας, ενώ για άπορες και ανασφάλιστες απαιτείται, επιπλέον η προσκόμιση βεβαίωσης αδυναμίας ασφαλιστικής κάλυψης.

Το πρόγραμμα αφορά σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών.

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα του test Παπανικολάου, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών και αφορά σε γυναίκες 18-75 ετών.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της Οστεοπόρωσης, αφορά σε γυναίκες 45-75 ετών και για την πραγματοποίηση της εξέτασης, απαιτείται η προσκόμιση παραπεμπτικού και θεωρημένο Βιβλιάριο Υγείας.

Η εξέταση της οστεοπόρωσης πραγματοποιείται απογευματινές ώρες για τις ασφαλισμένες, ενώ για τις ανασφάλιστες και άπορες, πρωϊνές ώρες.

Για γυναίκες οι οποίες έχουν συμμετάσχει και κατά το παρελθόν στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής προκειμένου να επανεξετασθούν απαιτείται η πάροδος 18μήνου για την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας και 12μήνου για τις λοιπές εξετάσεις.

Για πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο στο τηλέφωνο 2262028971 από τις 8.00 έως τις 14.30 καθημερινά (αρμόδια υπάλληλος Κατσιφή Αναστασία).


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια