Βραβείο στη Ζωή από το Κογκρέσο της Βραζιλίας, μετά την ομιλία της στη Γερουσία

26-11-2016



















Η Γερουσία της Βραζιλίας απένειμε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρο της Βουλής, βραβείο για την πρωτοβουλία της να ιδρύσει την Επιτροπή αλήθειας και ελέγχου του δημοσίου χρέους. Οπως αναφέρεται στο βραβείο «πρόκειται για «λαμπρή πρωτοβουλία που μας εμπνέει να πράξουμε το ίδιο άριστα για τη χώρα μας».


Η Ζωή προσκλήθηκε στη Βραζιλία λόγω της πρωτοβουλίας να ιδρύσει την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και μίλησε στην Γερουσία για το θέμα αυτό.

Οπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Πλεύσης. «στην Ελλάδα την Επιτροπή κατάργησε ο Βούτσης μόλις ανέλαβε ο ίδιος Πρόεδρος της Βουλής, αφαίρεσε τα πορίσματα από το site της Βουλής, κλείδωσε τα γραφεία της, ώστε να αποσιωπήσει το έργο της. Και ώστε να γίνει μια Βουλή «όπως την ξέρανε».

Παρ’ όλ’ αυτά, η Επιτροπή, αρνούμενη να υπακούσει, αρνούμενη να δεχθεί αυτή την απροκάλυπτη φίμωση και, ουσιαστικά, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα των πολιτών να μάθουν επιτέλους την αλήθεια για ζητήματα που επηρέασαν καθοριστικά τις ζωές τους, ειδικά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει τη δράση της με τη νομική μορφή σωματείου> καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή:www.presspublica.gr/zoe-vrabeio-vrazilia

Σχόλια