Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Παγκόσμια ημέρα μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών. Εκδήλωση στην Αθήνα, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

 7-12-2016Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών

Δελτίο Τύπου
Παγκόσμια ημέρα μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών.
Εκδήλωση στην Αθήνα, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, που συγκροτήθηκε από προσωπικότητες και στελέχη τωνοργανώσεων που εκπροσωπούν τους χριστιανικούςλαούς της Ανατολής που υπέστησαν τη Γενοκτονία των αρχών του 20ου αιώνα απ’ τον ίδιο θύτη (Αρμενική Εθνική Επιτροπή, Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων), με την ευκαιρία εορτασμού απ’ τον ΟΗΕ της 9ης Δεκεμβρίουως παγκόσμιας ημέρας μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών, πραγματοποιεί εκδήλωση την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00 στην Αθήνα (Αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50),
Στην εκδήλωση, που έχει ως θέμα«Ο Ραφαέλ Λέμκιν και ο αγώνας για τα δικαιώματα της ανθρωπότητας», θα αναδειχθεί ο ρόλος και η συμβολή του μεγάλου ανθρωπιστή στην αναγνώριση των Γενοκτονιών που έχουν διαπραχθεί, αλλά και στην αποτροπήπαρόμοιων εγκλημάτων. Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Βασίλης Αλεξανδρής, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ο Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος.

Με την ευκαιρία αυτή, το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης σ’ όλους τους λαούς του κόσμου, που υπέστησαν το έγκλημα της Γενοκτονίας, διαβεβαιώνοντάς προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την αναγνώριση και την αποτροπή τέτοιου μεγέθους εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, από οποιονδήποτε και οπουδήποτε κι αν προκλήθηκαν ήθα προκληθούν.

Καλεί όλους τους πολίτες της χώρας σε συμπαράταξη στον υπέρτατο αγώνα για το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή, αγώναπου μπορεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σ’ όσους πραγματοποίησαν ή σχεδιάζουν νέες Γενοκτονίες, ότι οι λαοί είναι εδώ, όχι μόνο απαιτώντας απ’ αυτούς ναλογοδοτήσουν στην ανθρωπότητα για τα εγκλήματά τους, αλλάκαι για να αποτρέψουν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον.

Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα (9 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00) στην Ένωση Ποντίων Πιερίας, στην Κατερίνη, με θέμα «πέντε κινήσεις για μια σιωπή». Αθήνα 27-11-2016
Από το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών


Πηγή:thivanews.blogspot.gr
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...