Τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο – 9 νεκροί και 50 τραυματίες – Χάος σε ολόκληρο το κόσμο!

20-12-2016
















Με αίμα βάφτηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας αρκετούς και τραυματίζοντας δεκάδες. Η Γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Το AFP κάνει λόγο για αρκετούς νεκρούς (πληροφορίες μιλούν για 9 νεκρούς) και τουλάχιστον 50 τραυματίες, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το DPA η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών, πάντως, το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό».

Ο οδηγός του φορτηγού -σύμφωνα με πληροφορίες, διαφεύγει

Το μακελειό θυμίζει πολύ την περίπτωση του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016, οπότε ένα φορτηγό τρομοκράτη έπεσε σε πλήθος που γιόρταζε την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, σκοτώνοντας 86 και τραυματίζοντας 434 ανθρώπους.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.
Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.


Πηγή:newsnea.com/tromokratike-epithese-sto-berolino-9-nekroi-kai-50-traymaties-chaos-se-oloklero-kosmo

Σχόλια