Καταδικάστηκε οριστικά το ζεύγος Παπαντωνίου - Όλες οι λεπτομέρειες

21-12-2016
















Οριστική και αμετάκλητη είναι πλέον η καταδίκη του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου για την υπόθεση του πόθεν έσχες.

Με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου είναι οριστικά και αμετάκλητα ένοχοι για υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες το 2008Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει μαζί με τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκαν για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008 σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή ανατολή.

Οι αρεοπαγίτες υιοθετώντας, μέχρι κεραίας την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η σύζυγός του έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.)

Η δικαστική εμπλοκή τους ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ που διαπίστωναν την ύπαρξη λογαριασμού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ της Σταυρούλα Κουράκου στην τράπεζα HSBC.


Πηγή:www.periodista.gr/politiki/article/32171/katadikastike-oristika-to-zeugos-papantoniou-oles-oi-leptomereies

Σχόλια