«Τα ορφανά του Σημίτη» κάνουν κόμμα με (πιθανούς...) συνεταίρους ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για να κυβερνήσουν μαζί με ΝΔ

27-12-2016















του Γιάννη Πετρίδη


 Κοινή πρωτοβουλία για τη δημιουργία νέου κόμματος στον χώρο της κεντροαριστεράς, με απώτερο στόχο την διακυβέρνηση της "επόμενης ημέρας" στην χώρα, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τα επόμενα 24ωρα η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης τα λεγόμενα και "ορφανά του Σημίτη".

Στόχος τους να ενωθούν με τα τμήματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί τους και το Ποτάμι του Σ.Θεοδωράκη που όλες οι (σοβαρές) δημοσκοπήσεις το φέρουν να μένει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές.

«Προσβλέπουμε να γίνουμε το νέο κίνημα για την ενότητα της Προοδευτικής Παράταξης», λένε, και ήδη προαναγγέλλουν πέντε εκδηλώσεις τις οποίες θα συνδιοργανώσουν. Η πρώτη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, στην Πάτρα, τη Λάρισα και στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Αν αποδεχθούν την πρότασή τους οι Σταύρος Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά θα εκλεγεί αρχηγός του νέου κόμματος από τη βάση.

Αν υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός από τον Α.Τσίπρα μέσα στον χειμώνα, θα επιλεγεί μία λύση (πιθανώς κάποιος/α εκ των τριών). Αν υπάρξει ο χρόνος έως τις αρχές της άνοιξης, θα ενεργοποιηθεί μία διαδικασία εκλογής από τους πολίτες, με δυνάμει και πιθανούς υποψηφίους τους τρεις ή κάποιους από αυτούς.

Απώτερος στόχος η συνεργασία με τη ΝΔ μετά τις εκλογές, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα "φιλοευρωπαϊκό τόξο" που θα καλύπτει τις παρυφές της "μητσοτακικής" κεντροδεξιάς, μέχρι την καρδιά του "σημιτικής" κεντροαριστεράς και να κυβερνήσει την χώρα...

Την προσπάθεια ενθαρρύνει ο Ε.Βενιζέλος, ο οποίος θεωρεί ότι το πολιτικό του μέλλον θα είναι πολύ πιο "εύκολο" μέσα σε έναν τέτοιο σχηματισμό (που σε τελική ανάλυση δεν έχει τίποτα να "χωρίσει", εκτός από την συνήθη νομή της εξουσίας), παρά το να συνεργαστεί κατ'ευθείαν με τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

Πηγή:www.pronews.gr/portal/20161226/politics/alla-kommata/102217/ta-orfana-toy-simiti-kanoyn-komma-me-pithanoys-synetairoys

Σχόλια