Αύριο δικάζεται ο Αχιλλέας Μπέος για δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον δημοσιογράφου

15-12-2016

















 Αύριο Παρασκευή στη 1μ.μ. θα δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου, για υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της. Ο Αχιλλέας Μπέος συνελήφθη το πρωί από άνδρες της Αστυνομίας, μέσα στο δημαρχείο Βόλου, μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η δημοσιογράφος, οδηγήθηκε με περιπολικό της Αστυνομίας στο Αστυνομικό Τμήμα και μετά τις 2.30 το μεσημέρι, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, ζήτησε τριήμερη προθεσμία αίτημα που απέρριψε η εισαγγελέας δίνοντας 24ωρη προθεσμία και ορίζοντας τη δίκη για το μεσημέρι της Παρασκευής αποφασίζοντας επίσης την άρση της κράτησής του, αφού πιστοποιήθηκε πρώτα από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Βλιώρα που κλήθηκε ως μάρτυρας ότι ο κατηγορούμενος ζει και διαμένει μόνιμα στον Βόλο και σε συγκεκριμένη διεύθυνση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε συνήγορο για να τον υπερασπιστεί, ενώ παρόντες στην αίθουσα ήταν έξι δικηγόροι! Συγκεκριμένα η συνήγορός του σε άλλες υποθέσεις Κατερίνα Βλαχάβα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Λιβογιάννης, Μίνα Καλογήρου και Βιολέτα Καντόλα, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης και ο δικηγόρος Γιώργος Μπάϊμπας.

Στο δικαστήριο, στο οποίο ήταν παρόντες όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, εκτυλίχθηκαν κωμικοτραγικές καταστάσεις όταν η εισαγγελέας έδρας ζήτησε από τον κατηγορούμενο να δηλώσει τον τόπο και τη διεύθυνση διαμονής του προκειμένου να άρει την κράτησή του. Ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι διαμένει μόνιμα στον Βόλο και σε συγκεκριμένη διεύθυνση, ωστόσο του ζητήθηκε να το πιστοποιήσει και εκείνος αναρωτήθηκε «Θέλετε να σας φέρω λογαριασμό της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ»; προκαλώντας θυμηδία στο ακροατήριο. Όταν ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Στεφόπουλος κλήθηκε ως μάρτυρας για να το πιστοποιήσει του ζητήθηκε η ταυτότητά του, αλλά δεν την είχε μαζί του προκαλώντας ακόμη μια φορά γέλιο ενώ δήλωσε προς το δικαστήριο «που να πάω να τη βρω;».

Να σημειωθεί ότι κατά την είσοδό της στην αίθουσα του δικαστηρίου η μηνύτρια προπηλακίστηκε από δημοτικούς συμβούλους με χαρακτηρισμούς αντίστοιχους με αυτούς που εκτόξευσε ο εν αργία Δήμαρχος κατά της δημοσιογράφου στη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης στο TRT.

Η σύλληψη

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου πήγαν στο Δημαρχείο στις 12.30 το μεσημέρι, αναζητώντας τον Αχιλλέα Μπέο, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Η πραγματική είδηση πάντως, σύμφωνα και με τους αυτόπτες μάρτυρες, έρχεται σε άμεση αντίθεση, με τον ισχυρισμό του ίδιου του Αχιλλέα Μπέου, που πριν λίγη ώρα σε γραπτή του δήλωση, ανέφερε ότι παραδίδεται … αυτοβούλως.

Δήλωση του Μπέου κατά της εισαγγελέως

Σε δήλωσή του μετά την αναβολή του αυτόφωρου ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι διαπίστωσε τι σημαίνει κατάχρηση εξουσίας. «Δυστυχώς, αλλά και ευτυχώς, η εισαγγελέας υπηρεσίας κ. Σπυριδωνίδου, διέταξε την κράτησή μου, που έχει το δικαίωμα. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να διατάξεις στις 12.30 το μεσημέρι να προσέλθω στο Δικαστήριο μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και μια ολόκληρη μέρα», τόνισε.

Συνεχίζοντας την επίθεση προς την εισαγγελική λειτουργό ο σε αργία δήμαρχος τόνισε ότι «μπέρδεψε προφανώς την Δημοκρατία της Ελλάδας με τη Βόρειο Κορέα. Τέτοιες αποφάσεις θίγουν και προσβάλουν τους δικαστικούς λειτουργούς που σήμερα έκριναν ότι το λάθος της εισαγγελέως δεν μπορούσε να συνεχιστεί και έτσι θα κριθώ σε μια δίκαιη δίκη αν όπως αποκάλεσε την κ. Τασσοπούλου, είναι συκοφαντικό και μηνύσιμο».

Σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο είναι μια διαδικασία που θα συνεχιστεί για όσο θα είναι δυνατός και θα στέκεται στα πόδια του, διότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του στερήσει την ελευθερία λόγου και έκφρασης που δίνει το Σύνταγμα.

«Θα συνεχίζω, μέχρι να σπάσω το απόστημα της διαπλοκής και της παρακμής που υπάρχει σ’ αυτή την πόλη, να φωνάζω δυνατά για το συστηματάκι που είναι λυπηρό και στο οποίο συμμετέχουν εκτός από δημοσιογράφους, δικηγόροι και κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί.
«Δεν θα γίνουμε δημοσιογραφικά «βαποράκια» του Μπέου

Σε σχόλιό της με αφορμή τις υβριστικές και συκοφαντικές αναφορές του Μπέου, η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου αναφέρει:

Χθες δεχθήκαμε μια ακόμη βρόμικη και χυδαία πέρα από κάθε όριο επίθεση από τον άνθρωπο που θα καταγραφεί ως η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης. Για όσα είπε, θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Ένα μόνο να ξέρει. Ότι όσα πρόθυμα δημοσιογραφικά «βαποράκια» και αν βρει, πάντα θα υπάρχουν ελεύθεροι δημοσιογράφοι και ανεξάρτητα ΜΜΕ που δεν θα του επιτρέψουν να κόψει το οξυγόνο της ενημέρωσης. Γιατί το μαύρο που θέλει να επιβάλει στην ενημέρωση, είναι ένα βαθύ μελάνωμα στη δημοκρατία.

Ξέρουμε πια πολύ καλά πως ο ίδιος δεν έχει κανέναν ενδοιασμό. Ένας αρρωστημένα εγωμανής, που εκστομίζει τερατώδη ψέματα με καταπληκτική ευκολία. Ένας απίστευτα υποκριτής, που με την ίδια ευκολία κάνει και λέει τα πάντα και το αντίθετό τους. Χωρίς να δεσμεύεται απ΄ ό,τι είπε και απ’ ό,τι έκανε. Καταγγέλλει τη «διαπλοκή», για να μπορεί απερίσπαστα να στήσει τη δική του διαπλοκή. Και το «σάπιο πολιτικό σύστημα», για να μπορεί απερίσπαστα να στήσει ό,τι πιο σάπιο υπήρξε ποτέ σε αυτή την πόλη. Και επειδή οι Βολιώτες δεν τρώνε σανό, προσπαθεί να επιβληθεί καλλιεργώντας τον φόβο, το μίσος, τον κιτρινισμό, τη λάσπη, τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Μόνο που το «λιοντάρι» είναι πλέον μια ξεδοντιασμένη γάτα.»

Η μήνυση

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, αναζητούνταν για να συλληφθεί ο σε αργία δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, μετά από μήνυση που κατέθεσε χθες το βράδυ σε βάρος του η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου, για δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον της, από τον σε αργία δήμαρχο. Χθες το μεσημέρι σε τηλεοπτική εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου στην TRT, ο σε αργία δήμαρχος έβρισε τη δημοσιογράφο, με διάφορους χαρακτηρισμούς, και η οποία στις 8 το βράδυ κατέθεσε μήνυση σε βάρος του, στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, για εξύβριση και δυσφήμιση. Έκτοτε, ο Αχ. Μπέος αναζητούνταν για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.


Πηγή:magnesianews.gr/volos/synelifthi-sto-dimarchio-volou-o-achilleas-beos.html

Σχόλια