Tα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας

13-12-2016





















Eν μέσω των σκληρών διαπραγματεύσεων με φόντο το χρέος και μετά το ανακάτεμα της κυβερνητικής τράπουλας κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, το zougla.gr άνοιξε τη διαδικτυακή του κάλπη στους χρήστες του διαδικτύου για να καταθέσουν την άποψή τους σε επίκαιρα ζητήματα.
Η ψηφοφορία διεξήχθη από τις 3 έως τις 9 Δεκεμβρίου και σ' αυτήν συμμετείχαν 851 πολίτες
Πέραν της πρόθεσης ψήφου, οι πολίτες κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα, το οποίο μπήκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, την κλιμακούμενη πολεμική ρητορική της Άγκυρας και παράλληλα να εκφράσουν τη γνώμη τους για τον πρόσφατο ανασχηματισμό και τις απαιτήσεις για λήψη νέων μέτρων με περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου κ.ά.

Το αποτέλεσμα της διαδικτυακής ψηφοφορίας αναδεικνύει το φθαρμένο πρόσωπο του κυβερνητικού
Διπλάσια είναι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

σχηματισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ενίσχυση της ΝΔ, αλλά και τη δυσαρέσκεια των πολιτών όσον αφορά στους επικεφαλής των δύο πρώτων κομμάτων, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η ψηφοφορία διεξήχθη από τις 3 έως τις 9 Δεκεμβρίου και σ' αυτήν συμμετείχαν 851 πολίτες. Τα εκάστοτε αποτελέσματα προσεγγίζουν την τάση του εκλογικού σώματος και αποτυπώνουν το πολιτικό κλίμα τη δεδομένη στιγμή.

Η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με διψήφια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σταθερή παραμένει η Χρυσή Αυγή, φθορά υφίστανται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες -προφανώς λόγω της συμμετοχής τους στον κυβερνητικό συνασπισμό- ενώ εντυπωσιακή είναι η άνοδος της «Πλεύσης Ελευθερίας». Στον αντίποδα, Ένωση Κεντρώων και «Ποτάμι» έχουν απολέσει πολλές μονάδες και κινούνται εκτός Βουλής. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ διατηρούν τα εκλογικά τους ποσοστά περίπου στα ίδια επίπεδα με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Πρόθεση ψήφου
Πρώτη κόβει το νήμα η Νέα Δημοκρατία, αυξάνοντας το ποσοστό της, άνευ αυτοδυναμίας, από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απογοήτευση των πολιτών από την παρούσα κυβέρνηση καταδεικνύεται με σαφήνεια. Η ψαλίδα ανοίγει με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 30 μονάδες και τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις 12,9. Η μεν αξιωματική αντιπολίτευση ενισχύεται (με δεδομένη την προηγούμενη ψηφοφορία του zougla.gr στις 9 Ιουνίου 2016), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει σταδιακά.



Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.zougla.gr/politiki/article/ta-apotelesmata-tis-diadiktiakis-psifoforias-1398875

Σχόλια