ΕΚΑΒ Πέλλας: Υπάλληλος πληρωνόταν κανονικά ενώ είχε 5 χρόνια να πάει στη δουλειά του


16-1-2017


















Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οδηγείται ένας υπάλληλος του ΕΚΑΒ Πέλλας, ο οποίος είχε να πατήσει στη δουλειά του 5 χρόνια, αλλά εισέπραττε μέχρι και υπερωρίες. Την ίδια στιγμή παραπέμπονται σε δίκη και τρεις συνάδελφοί του που φέρονται ότι τον κάλυπταν.

Την παραπάνω πρόταση είχε κάνει, προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντιεισαγγελέας Εφετών, κ. Ευάγγελος Μπακέλας, ζητώντας να δικαστούν οι υπάλληλοι για «απάτη κατ' επάγγελμα» και για «άμεση συνέργεια» στο αδίκημα, αντίστοιχα.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, από το Νοέμβριο 2006 έως το Νοέμβριο 2011, ενώ ήταν υπάλληλος με ειδικότητα ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και υπηρετούσε στην Πέλλα, «αδικαιολόγητα έπαυσε να εμφανίζεται στην εν λόγω υπηρεσία και να εκτελεί την προγραμματισμένη εργασία, την οποία, όταν παρίστατο ανάγκη, εκτελούσαν παράνομα άλλοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ», αναφέρει η εισαγγελική πρόταση. Το ελληνικό δημόσιο συνέχισε να καταβάλλει του μηνιαίους μισθούς κανονικά και ο κατηγορούμενος αποκόμισε παράνομα το συνολικό ποσό των 126.381 ευρώ, μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ετών.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους τρεις υπαλλήλους, πρόκειται για τον υπεύθυνο συντονιστή, έναν μόνιμο υπάλληλο και μια διοικητική υπάλληλο του τομέα ΕΚΑΒ Πέλλας, οι οποίοι ήταν αρμόδιοι για την κατάρτιση και τον έλεγχο της ορθής εκτέλεσης του προγράμματος εργασίας και κίνησης ασθενοφόρων στο νομό.


Πηγή:www.stogiatro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=43692:ekav-pellas-ypallilos-plironotan-kanonika-eno-eixe-5-xronia-na-paei-sti-douleia-tou&catid=460:pellas&Itemid=346

Σχόλια