ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


23-1-2017



















ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Το Σωματείο μας συμμετέχει στη στάση εργασίας 10:00-14:00 την Παρασκευή 27 Γενάρη και στην συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στα Δικαστήρια, ημέρα εκδίκασης της αγωγής της απολυμένης συναδέλφισσας Χ. Τασολάμπρου ενάντια στην εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ. Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία! Να ανακληθεί η εκδικητική συνδικαλιστική απόλυση!

Καταδικάζουμε τη συνδικαλιστική απόλυση της συναδέλφισσας Χ. Τασολάμπρου, ταμία της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπος του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ σε Ε.Κ.Β. και Π.Ο.Ε.Μ. Στο πρόσωπο της συναδέλφισσας η εργοδοσία διώκει το δικαίωμα να συνδικαλίζεσαι, να αγωνίζεσαι για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας, να απεργείς, να οργανώνεις την πάλη των συναδέλφων σου, να διεκδικείς τα δικαιώματά σου. Διώκει το δικαίωμα να παλεύεις για να ανατραπούν οι αντεργατικές επιλογές εργοδοσίας και κυβέρνησης που μας καταδικάζουν στην φτώχεια, στην ανέχεια, στην μισοζωή.

 Η συγκεκριμένη απόλυση πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη και για το λόγο αυτόν δεν πρέπει να περάσει. Αν η εργοδοσία αποκτήσει το ελεύθερο να απολύει τους συνδικαλιστές για την δράση τους η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη για κάθε εργαζόμενο, παίρνοντας υπόψη ότι η προδοτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να υλοποιήσει κατά γράμμα τις νέες απαιτήσεις του κεφαλαίου δρομολογώντας με τον επερχόμενο συνδικαλιστικό νόμο νέους περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση, με στόχο την παραπέρα απαξίωση και υπονόμευση της λειτουργίας και δράσης των σωματείων.


Πηγή:www.facebook.com/SyndesmosEmporoupallelonIdiotikonYpallelonBolou/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

Σχόλια