Κυριάκος – Βενιζέλος: Γάμος αλά μητσοτακικά

19-1-2017















Πολύ κοντά σε συμφωνία συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Αυτό υποστηρίζουν όσοι μιλάνε με τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, με ανθρώπους του Αντώνη Σαμαρά, αλλά κυρίως με κάποια πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πρώην υπουργό (επί κυβερνήσεων Σημίτη) και στενό συνεργάτη του Βενιζέλου που μίλησε στο Documento, η συμφωνία έχει κλειδώσει και είναι απλώς θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η συμπόρευση του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ του Μητσοτάκη.
Ομως το ιδιότυπο φλερτ Βενιζέλου-Μητσοτάκη (το οποίο στηρίζουν με νύχια και με δόντια ο Αντώνης Σαμαράς, τα ορφανά του Σαμαρά και φυσικά όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ) έχει πολλές γκρίζες ζώνες και είναι βέβαιο πως εάν και εφόσον προκύψει γάμος θα προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις τόσο στη ΝΔ όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κάποιοι μέσα στη ΝΔ ισχυρίζονται πως ο Βενιζέλος θα «κουνήσει μαντίλι στη Φώφη», όχι για χάρη του Μητσοτάκη αλλά για να συνεργαστεί με τον Αντώνη Σαμαρά, υπονοώντας πως ο Καλαματιανός βουλευτής και τέως πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος.

Με το όπλο παρά πόδα

Πολλοί μέσα στη ΝΔ, με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Καραμανλή, αντιδρούν στο ενδεχόμενο να ξαναφορτωθούν τον Βενιζέλο. Λέγεται μάλιστα πως σε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τον Μητσοτάκη του εξήγησε σε απλά... καραμανλικά πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και επίσης ότι θα κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του για να μη συμβεί. Συνομιλώντας πάντως κανείς με καραμανλικούς βουλευτές, αυτό που αποκομίζει είναι ότι στην περίπτωση που ο Βενιζέλος διαβεί τον Ρουβίκωνα, τότε η ΝΔ κατά πάσα πιθανότητα θα διασπαστεί. «Με τον υβριστή της ΝΔ και του Καραμανλή δεν μπορεί και δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία» λένε σε έντονο ύφος βουλευτές και στελέχη που ορκίζονται στο όνομα του Κώστα Καραμανλή.

Στο στρατόπεδο Καραμανλή δεν ξεχνούν, όπως τονίζουν, τις κατηγορίες που κατά καιρούς έχει εκτοξεύσει ο Βενιζέλος για τη διακυβέρνηση Καραμανλή και κυρίως δεν ξεχνούν την κατηγορία «για το μεγάλο έλλειμμα που άφησε πίσω του το 2009». Από την πλευρά του ο Βενιζέλος πιστεύει, όπως πολλάκις έχει δηλώσει, πως το 2008 και το 2009 ο Καραμανλής «είχε καθαρή εικόνα για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος», καθώς και ότι δεν έλαβε τα μέτρα που όφειλε να λάβει. Οσοι συνομιλούν σήμερα με τον Βενιζέλο τον ακούν να επαναλαμβάνει την άποψή του για την «καταστροφική πενταετία Καραμανλή», ενώ για τα βέλη που εκτοξεύουν εναντίον του οι καραμανλικοί απλώς μειδιά. Βαριές κουβέντες

Κάποιοι λένε πως μια κάστα πολιτικών μπροστά στο πολιτικό της συμφέρον και στην πολιτική της καριέρα δεν ορρωδεί προ ουδενός, ενώ ενίοτε παθαίνει και αμνησία. Στην κατηγορία αυτή μπορεί να εντάξει κανείς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εκλογές –όποτε γίνουν– δεν διστάζει να επιδιώκει εκλογική συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάποτε μισητό εχθρό του. Για του λόγου το αληθές, βρήκαμε τι έλεγε σε συνεντεύξεις του την προεκλογική περίοδο του 2012 για τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

"Αναξιόπιστος"

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολιτική αξιοπιστία να μιλάει για αυτοδύναμη Ελλάδα. Και δεν έχει την πολιτική αξιοπιστία γιατί είναι ο ένας από τους τρεις πολιτικούς –οι άλλοι είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου– που οδήγησαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και το μνημόνιο. Υπήρξε ένας από τους συντάκτες του μνημονίου, αλλά και υπέρμαχος της πρότασης Παπανδρέου για το δημοψήφισμα, το οποίο παραλίγο να κοστίσει στη χώρα μας την έξοδό της όχι μόνο από το ευρώ, αλλά και από την ΕΕ. Το “πολιτικό βάρος” του κ. Βενιζέλου δεν μεταφράστηκε τελικά σε τίποτε άλλο παρά μόνο σε πρόσθετα βάρη για τους πολίτες. Τον περασμένο Ιούνιο μας διαβεβαίωνε ότι το βαρέλι έχει πάτο και πολύ σύντομα αποδείχτηκε πως δεν είχε. Ετσι φτάσαμε στο χαράτσι που επιβλήθηκε μέσω της ΔΕΗ και το οποίο εξήγγειλε στη ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα μέτρα, ενώ έφτασε να κινδυνεύσει και ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τους τραγικούς του χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τον περασμένο Σεπτέμβριο ή το ζήτημα των εγγυήσεων της Φινλανδίας, που μας οδήγησαν ένα βήμα από τον γκρεμό; Το ότι μέχρι την τελευταία στιγμή κορόιδευε τους αποταμιευτές που είχαν επενδύσει το εφάπαξ τους ή τις οικονομίες μιας ζωής σε ελληνικά ομόλογα, ότι δεν θα επηρεαστούν από το κούρεμα και τελικά χάθηκαν περιουσίες; Επιπλέον, το σύστημα που χτίζεται γύρω από τον κ. Βενιζέλο έχει βαθύ πράσινο χρώμα. Πιστεύω δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ θα παίξει ένα παιχνίδι σκληρής κομματικής συσπείρωσης με όρους του παρελθόντος, που δεν ταιριάζει στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που περνάει η πατρίδα μας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.documentonews.gr/article/kyriakos-benizelos-gamos-ala-mhtsotakika

Σχόλια