Πολλές οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)


18-1-2017
















του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea

Πριν μερικές ημέρες, στις αρχές του έτους ανέλαβαν ο νέος διοικητής και οι υποδιοικητές την διοίκηση ενός θηριώδους οργανισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Πρόκειται για τον νέο ασφαλιστικό φορέα της Χώρας που ενσωματώνει όλα τα υπάρχοντα ασφαλιστικά ταμεία και αφορά περίπου 6.000.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Ένα εγχείρημα δηλαδή αντίστοιχο του ΕΟΠΥΥ, από την πλευρά της ασφάλισης αυτή την φορά.

Αυτό προϋποθέτει η νέα διοίκηση του νέου αυτού ασφαλιστικού φορέα να διαθέτει τεράστια εμπειρία διοίκησης και αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσεων και αυτό γιατί την περίοδο που συστήνεται αυτός ο θηριώδης οργανισμός τα οικονομικά της χώρας και των πολιτών - ασφαλισμένων δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλά.

Επιπροσθέτως η διοίκηση αυτού του Φορέα προϋποθέτει εμπειρία διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και φυσικά εμπειρία σε ενοποιήσεις και προσωπικού αλλά και συστημάτων. Τέτοια εμπειρία διαθέτουν κάποια στελέχη τραπεζών και φυσικά κάποιων πολυεθνικών εταιρειών που παλαιότερα αλλά και πρόσφατα ανέλαβαν να διαχειριστούν τέτοιες πολύπλοκες καταστάσεις. Από μελέτες που έχουν γίνει διαπιστώνει κανείς ότι ένα τέτοιο εγχείρημα προϋποθέτει πολύ μεγάλη προετοιμασία και φυσικά ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αρκετών ετών. Υπάρχουν και περιπτώσεις που το εγχείρημα δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με πολύ κακή έκβαση στα συγχωνευόμενα μέρη.
Επίσης πρέπει να έχει τη δυνατότητα η διοίκηση να αντιμετωπίσει και απρόβλεπτες καταστάσεις. Καταστάσεις υποχρηματοδότησης λόγο αδυναμίας του ίδιου του κράτους ή και αδυναμίας εθελουσίας εξόδου των συγχωνευόμενων ταμείων προσωπικού.

H νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ είναι:
Διοικητής του ΕΦΚΑ ο Μπακαλέξης Αθανάσιος του Κων/νου, πτυχιούχος ΑΕΙ
Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, ο Τσακίρης Δημήτριος του Σταύρου, πτυχιούχος ΑΕΙ.
Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, ο Σέμπος Λάμπρος του Ηλία, πτυχιούχος ΑΕΙ.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: medlabgr.blogspot.com/2017/01/efka.html#ixzz4W82tbjh6

Σχόλια