Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ !!! ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ !!!

24-1-2017




















21/1/17
Σε θεσμό εξελίσσονται οι ¨Ημερίδες¨ που διοργανώνουν η εταιρεία Α.ΧΩ.Α και ο ΣΕΓΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΑΝ:

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΡΙΑ (3) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (ΑΘΗΝΩΝ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ) ΚΑΙ ΤΡΙΑ (3) ΚΟΜΜΑΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ) . Μερική άποψη της κατάμεστης Αίθουσας της ¨Ημερίδας¨

Σηματοδότησαν με τη μαζική παρουσία τους στην εκδήλωση

· Η Περιφερειακή Διοίκηση Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννίνων

· Η Περιφερειακή Εκπαίδευση Ηπείρου και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηπείρου

· Θετικό μήνυμα η συμμετοχή στην ¨Ημερίδα¨ πενήντα μαθητών των Λυκείων Ιωαννίνων

· Χειροκροτήθηκε ο επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Γρ. Φούσας, ο οποίος δήλωσε ότι θα αναλάβει η ¨Πανελλήνια Καρδιολογική Εταιρεία¨, της οποίας είναι Πρόεδρος, τη δαπάνη έκδοσης σε βιβλίο όλων των ομιλιών της ¨Ημερίδας¨.

Ως κεντρικός ομιλητής ο Γ. Κατσιμπάρδης, πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ και πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών, έθεσε με την ομιλία του το πλαίσιο των τοποθετήσεων, γύρω από το θέμα ¨Το ντόπινγκ καταστρέφει αξίες του πολιτισμού μας¨, στην κατάμεστη Αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου ¨Δημήτριος Χατζής¨, όπου τελέστηκε η ¨Ημερίδα¨, υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το κυριότερο σημείο της εισήγηση του κ. Κατσιμπάρδη είναι το εξής: «Οι υπέρτατες ιδέες και αξίες δε συνήγειραν μόνο τις καρδιές όλων των ανθρώπων του ελληνισμού, από τη Μ. Ασία έως τη Σικελία και από τον Πόντο μέχρι την Κύπρο και την Κρήτη, που ώθησαν τον Κωνσταντίνο Παπαρηγόπουλο να γράψει ότι ¨Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συντέλεσαν στην ενότητα του Ελληνισμού¨. Ώθησαν, επίσης, διακεκριμένους διεθνολόγους, εθνολόγους, φιλόλογους, ιστορικούς και άλλους επιστήμονες να αναφέρουν στα συγγράμματά τους ότι ¨Οι κανόνες αυτοί της συναδέλφωσης, των αθλητών αλλά και των πόλεων – κρατών, του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨ και της διακοπής των εχθροπραξιών (Εκεχειρία), αποτέλεσαν τις βάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων¨».

→ Οι ομιλίες άρχισαν με το θερμό χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κυρίου Μάξιμου, ως εκπροσώπου και του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου.

→ Ακολούθησε στο βήμα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, με την εμπεριστατωμένη ομιλία της η Βουλευτής Ιωαννίνων κα Μερόπη Τζούφη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση.

→ Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη αντικατέστησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε θέματα Παιδείας κ. Ιωάννης Καραμπίνας, πρ. Ομοσπονδιακός Προπονητής του Χάντμπολ, ενώ τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Περικλής Βασιλάκης, αρμόδιος για θέματα Νεολαίας και Άθλησης.

→ Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος εξήρε τη σημασία των εργασιών της ¨Ημερίδας¨ για την αθλούμενη Νεολαία. → Ακολούθησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Καψάλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εκτίμησε την αξία της ¨Ημερίδας¨ και γι’ αυτό την έθεσε υπό την Αιγίδα του. → Με θερμά λόγια τοποθετήθηκε η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Αγγελική Φωτεινού.

→ Η πρώτη φάση των χαιρετισμών ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, με την ομιλία της Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Επίκουρου Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κας Πολυξένης Αργειτάκη, η οποία τιμήθηκε πρόσφατα από την IAAF ως γυναίκα της χρονιάς 2016 για τη μακρόχρονη προσφορά της στον αθλητισμό. Η κα Αργειτάκη μετέφερε και τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλου.

→ Ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκημίλησε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας.

→ Τέλος, ως εκπρόσωπος της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κας Φώφης Γεννηματά, τοποθετήθηκε με θερμά λόγια για τη σημασία της ¨Ημερίδας¨ ο κ. Σωτήρης Ζαρπαλάς, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

→ Και οι εργασίες της ¨Ημερίδας¨ ολοκληρώθηκαν με τις εισηγήσεις του Καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλη Ράπτη, όπως επίσης και με τις παρεμβάσεις του Δημοτικού Συμβούλου Ιωαννίνων, εντεταλμένου για θέματα Αθλητισμού κ. Βασίλη Καλούδη και του Προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, Συνταξιούχου Καθηγητή κ. Κώστα Μάμαλη, ο οποίος είχε πάρει και το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Τις εργασίες της εκδήλωσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχίατρος κ. Νικόλαος Ντάσιος, ως εκπρόσωπος του Διοικητή της Ταξιαρχίας κ. Νικολάου Ανδριόπουλου, ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ κ. Αλέξανδρος Τσουκανέλης και πολλοί άλλοι Εκπρόσωποι Μαζικών Φορέων και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Την απήχηση που έχει η προσπάθεια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ και του ΣΕΓΑΣ, έδειξε η επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Άρτας κ. Χρήστος Τσιρογιάννης η οποία έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Κατσιμπάρδη,

Με τη παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις πρωτοβουλίες σας στη διάδοση του αθλητισμού χωρίς αναβολικά, καθώς και για την εκστρατεία που πραγματοποιείτε για τις ολέθριες επιπτώσεις του ντόπινγκ.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοτών μας για αυτά τα πολύ σημαντικά ζητήματα, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην Άρτα, για την πραγματοποίηση μιας ημερίδας για το ντόπινγκ και για τις επιπτώσεις στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, σε ημερομηνία που σας εξυπηρετεί μέσα στο 2017. Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ».


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια