Δρόμοι Συνεργασίας για Δημοτική Αρχή Βόλου: Οι μάσκες έπεσαν


15-2-2017

















Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», αναφέρει:

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία από την είδηση για την πολύμηνη ρύπανση του Παγασητικού εξαιτίας της υπολειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού καθώς και από την εξαγγελία ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού εκ μέρους της δημοτικής αρχής της παράταξης του σε αργία υπόδικου, εκατοντάδες συμπολίτες πλημμύρισαν τις αίθουσες του δημαρχείου, αγωνιώντας να γίνει άμεσα συζήτηση γι’αυτά τα τόσο σοβαρά θέματα.

Ο πρόεδρος του δ.σ. Γιώργος Μουλάς, θέλοντας πάση θυσία να αποφύγει κάθε δέσμευση για συζήτηση των εν λόγω θεμάτων, χρησιμοποίησε ως πρόσχημα, για να διακόψει δύο φορές τη συνεδρίαση και εν τέλει να την ματαιώσει, το ότι στην άκρη της αίθουσας οι συμπολίτες κρατούσαν πανό ενάντια στη ρύπανση του Παγασητικού και στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού.
Η μεθόδευσή τους αυτή αποσκοπούσε αποκλειστικά στο να αποφύγουν τη συζήτηση και εν τέλει την ενημέρωση των πολιτών για τις ολέθριες προθέσεις της δημοτικής αρχής ξεπουλήματος του Βιολογικού και τις τεράστιες ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση της ΔΕΥΑΜΒ.

Αμήχανοι οι άνδρες της ισχυρής αστυνομικής δύναμης, που προφανώς κλήθηκαν από τη δημοτική αρχή, δεν ήταν σε θέση να δώσουν κάποια εξήγηση για την παρουσία τους. Η δημοτική αρχή ας αντιληφθεί ότι η εξαπάτηση του βολιώτικου λαού τέλειωσε οριστικά. Καμιά απόφαση για ζωτικά ζητήματα της πόλης μας δεν θα λαμβάνεται πλέον εν κρυπτώ.

Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής, είτε το θέλουν είτε όχι , θα αποκαλυφθούν. Ο λαός του Βόλου δεν θα ανεχθεί την υποβάθμιση της θάλασσας και της υγείας του για τα συμφέροντα μιας παρεούλας. Οι μάσκες έπεσαν. Κάτω τα χέρια από τον Βιολογικό, το νερό και τις ζωές μας. Ας καταλάβουν ότι η συζήτηση για τα τόσο σοβαρά θέματα της ΔΕΥΑΜΒ θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα με την μαζική παρουσία των συμπολιτών μας, είτε τους αρέσει είτε όχι.


Πηγή:www.myvolos.net/archives/236511

Σχόλια