Η Στερεά Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ITB» στο Βερολίνο


10-3-2017


















Με θετικά σχόλια έγινε δεκτή η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ITB» στο Βερολίνο. Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση του τουρισμού, η Περιφέρεια συνεχίζει να δίνει το «παρών» σε όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις προβολής των τοπικών προϊόντων και των τουριστικών υποδομών της Στερεάς Ελλάδας.

Το Βερολίνο αποτελεί τον 5ο σταθμό για τον σκοπό αυτό καθώς έχουν προηγηθεί οι επιτυχείς συμμετοχές σε αντίστοιχου κύρους διεθνείς εκθέσεις στο Λονδίνο, το Τελ Αβίβ, το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι.

Με σκοπό την ενίσχυση των επαφών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης για την προσέλκυση τουριστών, στο Βερολίνο βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτή, αλλά και τις άλλες εκθέσεις, αποφασίστηκε έπειτα από διάλογο με τους επιχειρηματίες του αντικειμένου που υπέδειξαν τις σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις που θα προωθήσουν και θα προβάλουν την Στερεά Ελλάδα.

Στον απολογισμό της πρώτης ημέρας της έκθεσης, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Έχουμε δημιουργήσει μία καλή ομάδα με όλους τους ανθρώπους του τουρισμού της Στερεάς Ελλάδας. Αποφασίσαμε ότι θα γυρίσουμε τον κόσμο αλλά θα πετύχουμε τον στόχο μας. Να κάνουμε την Στερεά Ελλάδα πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, να δείξουμε σε όλους ότι δεν διαθέτουμε μόνο τη φυσική ομορφιά που έχουμε κληρονομήσει, αλλά και υποδομές που θα ζήλευαν πολλοί στην Ευρώπη. Έχουμε τεχνογνωσία, έχουμε τη θέληση και αυτό θέλουμε να το κάνουμε γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Για κάθε επισκέπτη που κερδίζουμε ανοίγουν θέσεις εργασίας, ενισχύεται η οικονομία μας και αντιμετωπίζουμε την κρίση. Είναι μάχη, αλλά έχουμε δυνατά όπλα».


Πηγή:orchomenos-press.blogspot.gr/

Σχόλια