Συνάντηση Δημάρχων Π.Ε. Βοιωτίας και Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

26-4-2017
















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Δήμαρχοι Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, Αλιάρτου - Θεσπιέων κ. Γεώργιος Ντασιώτης, Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, Διστόμου-Αράχωβας-Ανντίκυρας κ. Γιάννης Γεωργακός και Αμφίκλειας - Ελάτειας κ. Γεώργιος Γώγος συναντήθηκαν χθες για δεύτερη φορά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Φίλιππο Τσαλίδη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοχάρης και ο Δ/ντης ΔΙΚΑΜ κ. Γιάννης Λύτρας. Οι Δήμαρχοι πριν την συνάντησή τους με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν υποβάλλει, όπως είχε συμφωνηθεί στην πρώτη συνάντηση, υπόμνημα με προτάσεις για την αναβάθμιση του πιλοτικού δρομολογίου του προαστιακού σιδηροδρόμου “Αθήνα – Τιθορέα – Αθήνα”.

Οι υποβληθείσες προτάσεις στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και στη βιωσιμότητα του δρομολογίου και αναλυτικότερα:

· στην ανάγκη της έγκαιρης άφιξης στην Αθήνα του πρώτου δρομολογίου για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων

· στην ανάγκη λειτουργίας δύο επιπλέον σταθμών, στα Βάγια και στην Τανάγρα

· στην σύνδεση με λεωφορείο των σιδηροδρομικών σταθμών με την Λιβαδειά, τον Ορχομενό, τα Βάγια και την Αμφίκλεια

· στον εμπλουτισμό των δρομολογίων του προαστιακού με επιπλέον δρομολόγια για την επιστροφή των επιβατών

Κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι παραπάνω προτάσεις και συμφωνήθηκε η στήριξη του δρομολογίου, καθώς η λειτουργία του αποτελεί ομόφωνη – κοινή θέση ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και ο κ. Τσαλίδης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 15 Μαΐου θα παρουσιάσει την τελική πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Δημάρχους.


Πηγή:thivaononlihe.blogspot.gr/2017/04/blog-post_17.html

Σχόλια