ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ -ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ERAS MUS


26-4-2017

















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+
2015-1-DE03-KA219-013780


Η Θήβα φιλοξενεί 38 Μαθητές και εκπαιδευτικούς από 8 Ευρωπαϊκές χώρες !
Το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας φιλοξενεί στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS + 38 Μαθητές και εκπαιδευτικούς από 8 Ευρωπαϊκές χώρες . Πρόκειται για και προγραμματισμένη Δράση της σύμπραξης Σχολείων από 9 χώρες ,στην Κατηγορία «ΚΑ2- Στρατηγικές συνεργασίες για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών», στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.


















Το Έργο ονομάζεται « Closing the gap in ICT ». Βασική ιδέα του είναι η ηλεκτρονική Μάθηση , η Τηλεεκπαίδευη και ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας ώστε αυτή να γίνει ελκυστική στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές .

Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων θα συνεργαστούν και θα δημιουργήσουν Μαθήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεεκπαίδευης Moodle. Στη Θήβα θα δοκιμαστούν νέες μέθοδοι διδασκαλίας για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως είναι η ομότιμη Διδασκαλία (Peer to Peer learning ) με την υποστήριξη της Πλατφόρμας Ασύγχρονης εκπαίδευσης.

















Το υλικό που θα παραχθεί ,θα είναι προσβάσιμο μέσω των υπηρεσιών του διαδικτύου σε όλα τα Ευρωπαϊκά Σχολεία ,αλλά και τον κάθε ενδιαφερόμενο ως «Ανοικτό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο» – Open Educational Resources σε ειδικό αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι Βουλγαρία ,Γερμανία , Ελλάδα ,Ιταλία ,Λιθουανία, Πολώνια ,Ρουμανία ,Σουηδία και Τουρκία. Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Νίκος Ευθυμίου και Κώστας Χαρέμης Στη Παιδαγωγική Ομάδα συμμετέχουν επίσης οι Εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Θήβας κα Βάθη Σοφία ,Πνευματικού Σταυρούλα ,Θάνου Νάντια ,Γιαννακός Νίκος ,Οικονομίδης Σάββας .
Προσκεκλημένος στην εναρκτήρια συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος κος Σπυρίδων Νικόλαου ο όποιος κήρυξε την έναρξη των Εργασιών της Συνάντησης Εργασίας. Ο Δήμαρχος συνεχάρη του συντελεστές του Έργου ευχήθηκε καλή επιτυχία και τόνισε ότι η Θήβα και τα μέλη της σύμπραξης δημιούργησαν με την συνάντηση αυτή ένα κανάλι επικοινωνίας .

Το παρόν έργο είναι μια συνεχεία ,των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας που υλοποιούνται από το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας και το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας τα τελευταία χρόνια.
Θήβα - Απρίλιος 2017


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια