Στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απευθύνεται ο π. Βουλευτής κ. Γ. Σταθάς για την υποβάθμιση Κέντρων Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου – Σχηματαρίου


23-5-2017


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ
Λιβαδειά 23/5/2017
Τηλ. 6945350354






















ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς:- Υπουργό Υγείας
Κον Ανδρέα Ξανθό
- Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
Κον Παύλο Πολάκη

Κοινοποίηση: Διοικητή 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
Κον Νέστορα Αντωνίου

Θέμα: Υποβάθμιση Κέντρων Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου – Σχηματαρίου και κατά συνέπεια υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Νομό Βοιωτίας Με βάση ενημερώσεις Ιατρών και εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου και Σχηματαρίου αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας στο Νομό Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα δεν θα εφημερεύουν όλο το 24ωρο αλλά μόνο το πρωί ή και στην καλύτερη των περιπτώσεων και το απόγεμα. Με λίγα λόγια θα μετατραπούν σε Αγροτικά Ιατρεία. Αυτό θα είναι πλήγμα για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική περίθαλψη των περιοχών, διότι:

-Το Κέντρο Υγείας Διστόμου εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Δ.Α.Α. , όσο και των όμορων νομών, Δήμο Δελφών και Δήμο Λιβαδέων, καθώς και επισκέπτες. Στην περιοχή υπάρχει η μεγαλύτερη Βιομηχανική μονάδα της Ελλάδος, το Αλουμίνιο της Ελλάδος , όπως και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, το μεγαλύτερο της χώρας, που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Διστόμου.

-Το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου βρίσκεται στην καρδιά το Νομού και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες τόσο από τον Δήμο Λιβαδέων όσο και από το Δήμο Θηβαίων και Ορχομενού. -Το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου βρίσκεται στην καρδιά της μεγαλύτερης βιομηχανικής ζώνης στην Ελλάδα, με χιλιάδες εργαζόμενους. Η υποβάθμιση θα είναι ένα ακόμη πλήγμα προς τους πολίτες που βάλλονται από τις μνημονιακές πολιτικές, μειώσεις συντάξεων, μισθών, αύξηση ανέργων σε μια αγροτική περιοχή, που είναι ο Νομός Βοιωτίας, σε συνδυασμό και με την υπολειτουργία των δύο Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας υποβαθμίζεται πλήρως τόσο η Πρωτοβάθμια, όσο και η Δευτεροβάθμια ιατρική περίθαλψη του Νομού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ
Πρώην Βουλευτής


Πηγή:orchomenos-press.blogspot.gr

Σχόλια