Επένδυση 400 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου εργοστασίου αλουμίνας στα 'Ασπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, ανακοίνωσε ο Ομιλος Μυτιληναιου..


13-6-2017













Σε επένδυση για την κατασκευή νέου εργοστασίου αλουμίνας στην περιοχή 'Ασπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου Βοιωτίας πρόκειται να προχωρήσει ο όμιλος Μυτιληναίος, επενδύοντας ποσό ύψους 400 εκατ. δολ. γνωστοποίησαν πηγές του ομίλου, σήμερα, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος,που ανακοίνωσε επίσης, την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 250 με 300 εκατ. ευρώ, καθώς και διοικητικό μετασχηματισμό στο πλαίσιο του οποίου ο ίδιος θα αφήσει τη θέση του προέδρου και θα διατηρήσει μόνο την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι ο όμιλος είναι έτοιμος να κανει αυτό το μεγάλο άλμα και ότι με το ομολογιακό δάνειο που πρόκειται να εκδοθεί εξασφαλίζεται η απαιτούμενη δύναμη πυρός. «Δεν υπάρχει κάτι στην Ελλάδα που να μας ενδιαφέρει και να μην μπορούμε να το αποκτήσουμε», είπε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της ενέργειας, ωστόσο σημείωσε (αναφερόμενος σε πιθανή εξαγορά λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ) ότι δεν μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος, αν δεν προκηρυχθούν διαγωνισμοί και γίνουν συγκεκριμένοι οι όροι της πώλησης. Για τη ΛΑΡΚΟ, προσθεσε, ότι δεν περιλαμβάνεται, πλέον, στις πρώτες προτεραιότητες του ομίλου.

Το ομολογιακό δάνειο που θα εκδοθεί ως το τέλος του μήνα θα έχει μορφή balloon payment, δηλαδή το κεφάλαιο θα εξοφληθεί στη λήξη του και θα αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού του ομίλου στο τέλος του χρόνου. Ο στόχος για το επιτόκιο είναι να κυμανθεί κοντά στο 3%. Μαζί με την επένδυση για την κατασκευή νέας μονάδας αλουμίνας, θα προχωρήσει και σχέδιο εκσυγχρονισμού της μονάδας παραγωγής αλουμινίου ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Εκανε και γενικότερες αναφορές στην οικονομία ο κ Μυτιληναίος.:Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων , μεταξύ άλλων, είπε ότι «η δυνατότητα μιας οικονομίας να ανακάμψει, όταν έχει χάσει το 27% του ΑΕΠ, είναι τεράστια», ενώ μετέφερε τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της Fairfax, Prem Watsa, σύμφωνα με τις οποίες «η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμό 5 ή ακόμη και 7%».
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια