Ρώσος βουλευτής: Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πύραυλο στις ΗΠΑ


6-10-2017











Σεισμός από την αποκάλυψη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην κορεατική χερσόνησο...
- «Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο πύραυλος θα μπορεί να πλήξει τις δυτικές αμερικανικές ακτές», τόνισε ο Άντον Μοροζόφ

Η απειλή της Βόρειας Κορέας μπορεί να φτάσει ως τις αμερικανικές αρχές... Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, Ρώσος βουλευτής που επέστρεψε από ταξίδι στη Βόρεια Κορέα, αποκάλυψε πως η Πιονγκγιάνγκ είναι έτοιμη να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος θα μπορεί να πλήξει τις αμερικανικές ακτές.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν ενταθεί οι φήμες περί επικείμενης νέα δοκιμής πυραύλου από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος δεν φέρεται διατεθειμένος να ακολουθήσει τις εντολές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, διακόπτοντας το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Η δοκιμή αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί και εκτοξευθεί ο νέος πύραυλος, θα είναι η έβδομη και η τρίτη μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Μέχρι τώρα, η Πιονγκγιάνγκ απειλούσε ευθέως τις αμερικανικές βάσεις στα νησιά Χαβάη και Γκουάμ, καθώς και τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στην ευρύτερη περιοχή, με την Ιαπωνία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
Όπως υποστήριξε το μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Άντον Μοροζόφ, η Πιονγκγιάνγκ είναι έτοιμη να εκτοξεύσει νέο εξελιγμένο πύραυλο, ο οποίος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τα νούμερα που κοινοποιήθηκαν στη ρωσική διπλωματική αποστολή, θα μπορεί να καλύψει την απόσταση έως τις αμερικανικές ακτές και να πλήξει περιοχές με εκατομμύρια κατοίκους.

«Με βάση τα δεδομένα που μας έδωσαν και τους υπολογισμούς που έγιναν, ο νέος πύραυλος που προγραμματίζει να εκτοξεύσει η Βόρεια Κορέα θα μπορεί να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Μοροζόφ, προκαλώντας νέο παγκόσμιο συναγερμό.

Η ρωσική αντιπροσωπεία βρισκόταν σε επίσημη αποστολή στη Βόρεια Κορέα από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου, προκειμένου οι Ρώσοι βουλευτές να διαπραγματευτούν το επίπεδο συνεργασίας, για τη λήξη της κρίσης που έχει ξεσπάσει, με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Η τελευταία πυραυλική δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο πύραυλος πέταξε πάνω από το έδαφος της Ιαπωνίας και συνετρίβη στη θάλασσα μετά από πτήση διάρκειας 20 λεπτών. Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα είχε προβεί σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία για τις προθέσεις της.

Σύμφωνα με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, τα όπλα που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα δεν προορίζονται για επιθετικούς σκοπούς, αλλά για άμυνα απέναντι στις απειλές και στα μέτρα της Ουάσιγκτον εναντίον της.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2017/10/blog-post_461.html

Σχόλια