ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ


16-11-2017









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2017

Μετά από 44 χρόνια, τα συνθήματα της κορυφαίας αντιδικτατορικής εξέγερσης «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», όχι μόνο δεν ξεθωριάζουν αλλά αποκτούν επιπλέον βαρύτητα, λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Το πολυτεχνείο ανήκει σε όλο τον λαό και τη νεολαία. Το εξεγερτικό του πνεύμα παραμένει ζωντανό μέσα στους αγώνες του σήμερα. Αποκτά νόημα μέσα από το ρόλο των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και των συλλογικοτήτων με αναφορά στο κίνημα . Σήμερα είναι πολύτιμο ενόψει της αντιλαϊκής τρίτης αξιολόγησης. Έχει τεράστια σημασία η πραγματοποίηση ενός εορτασμού του Πολυτεχνείου μαζικού, λαϊκού και μαχητικού, αντικυβερνητικού και αντιιμπεριαλιστικού, ανοιχτού
στο κίνημα και το λαό.

Για ακόμη μία φορά υψώνουμε τη σημαία του Πολυτεχνείου ώστε τα διδάγματα της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη του 1973 να μεταδοθούν και στις επόμενες γενιές. Στους κοινωνικούς αγώνες πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Οι ανεργία, οι εργασιακές συνθήκες που παραπέμπουν σε μεσαίωνα και η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι το μέλλον των νέων της χώρας μας. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στη φοροεπιδρομή και τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων που στραγγαλίζουν τα νοικοκυριά και αναγκάζουν τους μικρούς επαγγελματίες να βάλουν λουκέτο.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θήβας καλεί τα Σωματεία της δύναμής του, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους της περιοχής να δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στην Αθήνα, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια