ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΚΑΔΩΝ Fbin-ΧΑΛΚΙΔΑ


21-11-2017












ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια αποφάσεων του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε & των Δήμων – Μελών του, δρομολογήθηκε η δημιουργία πιλοτικών προγραμμάτων διαλογής στην πηγή με την τοποθέτηση κάδων με το σύστημα Fbin.

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν από 2 ζευγάρια κάδων στις 3 πόλεις (Χαλκίδα, Λαμία & Θήβα).

Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει την δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου, είτε μέσω υποβοηθούμενου ποδοπετάλ είτε πιέζοντας το πλήκτρο δίπλα από τον κάδο είτε μέσω ειδικής κάρτας για άτομα με αμαξίδια εξασφαλίζοντας πέραν της εύκολης χρήσης, μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους απορριμμάτων και αποφυγή δυσάρεστων οσμών. Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένοι κάδοι διαθέτουν σύστημα με ανεμιστήρα κατάλληλα προσαρμοσμένο στο καπάκι με φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Η όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ ισχύος 10W 12V.

Τα πρώτα ζευγάρια κάδων ήδη τοποθετήθηκαν στην πόλη της Χαλκίδας στην περιοχή της Κανήθου στη οδό Μακαρίου και την Θήβα, στον χώρο μπροστά από τα γραφεία του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, επί της οδού Δράκου 11. Στην Χαλκίδα εκτός των κάδων για σύμμεικτα απορρίμματα (πράσινος κάδος) και ανακυκλώσιμα (μπλε κάδος) τοποθετήθηκε και κάδος συλλογής των γυάλινων συσκευασιών (μπλε καμπάνα).
Η συμβολή όλων των πολιτών είναι σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος και θα είναι πρόκριμα για την επέκταση αυτής της κατηγορίας των κάδων και σε άλλα σημεία των πόλεων.
Θήβα: 20/11/2017


Πηγη:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια