Βράβευση 4ου Γυμνασίου Θήβας για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων


18-1-2018












ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βράβευση 4ου Γυμνασίου Θήβας για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων μέσω διαγωνισμού του ΦΟΔΣΑ Στ. Ελλάδας

Το 4ο Γυμνάσιο Θήβας και τους μαθητές αυτού βράβευσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στ. Ελλάδας Α.Ε., παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, ο οποίος επέδωσε και τους επαίνους στους μαθητές, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018.

Το 4ο Γυμνάσιο Θήβας συμμετείχε δυναμικά στον διαγωνισμό που διοργάνωσε ο ΦοΔΣΑ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων και ξεχώρισε για τις καινοτόμες προτάσεις- δράσεις του, που βασίζονται στο τρίπτυχο της Μείωσης- Επαναχρησιμοποίησης- Ανακύκλωσης (3R: Reduce, Reuse, Recycle) ειδών και αποβλήτων, αλλά και την ευαισθησία των μαθητών του σε θέματα περιβάλλοντος. Εκτός από τους επαίνους οι μαθητές κέρδισαν από τον ΦοΔΣΑ και μία ημερήσια εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων οι μαθητές του σχολείου, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, κατασκεύασαν αφίσες με το τρίπτυχο 3R, γλυπτό από ανακυκλώσιμα υλικά (χριστουγεννιάτικο δέντρο από πλαστικά μπουκάλια), συνέλεξαν και παρέδωσαν μπαταρίες σε εταιρεία ανακύκλωσης, υλοποίησαν bazaar με ρούχα από δεύτερο χέρι, έκαναν κομποστοποίηση στο χώρο του σχολείου, φωτογράφισαν αρνητικά στοιχεία για το περιβάλλον και συνέστησαν ομάδα εθελοντών (eco squads) για την παρότρυνση των μαθητών και την τελική υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων.

O Δήμαρχος Θηβαίων συνεχάρη θερμά τη Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Θήβας κα Ρούλα Γκιζίλη, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους στο διαγωνισμό, τονίζοντας ότι αυτές οι δράσεις αλληλεγγύης για το περιβάλλον ταυτόχρονα αποτελούν και καλές πρακτικές όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την ενίσχυση του εθελοντισμού και συμβάλλουν θετικά στην αλλαγή κουλτούρας προς όφελος της κοινωνίας.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια