Ζωή Κωνσταντοπούλου: Προδοσία η συμφωνία για το όνομα


21-6-2018









«Η συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, είναι μια συμφωνία του κ. Τσίπρα. Δεν είναι μια συμφωνία που δεσμεύει τη Ελλάδα, διότι δεν είχε τη νομιμοποίηση να υπογράψει τέτοια συμφωνία. Ουδέποτε πήρε τη νομιμοποίηση να υπογράψει και το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας αντιστρατεύεται κυριαρχικά μας δικαιώματα και ζωτικά μας συμφέροντα» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Για μας αυτή η συμφωνία είναι μια προδοσία, είναι μια εκχώρηση που δεν είχε δικαίωμα κανείς να κάνει και είναι μια παραχώρηση που δεν τόλμησε κανείς να κάνει μέχρι τώρα, διότι υπάρχει επίγνωση του τι σημαίνει αυτού του είδους η παραχώρηση» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «Η ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ είναι επιθυμία της αμερικανικής κυβέρνησης και των δανειστών και κυρίαρχα της Γερμανίας. Αυτή η ένταξη δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, αλλά είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα της Ελλάδας. Ουσιαστικά μετατρέπει με τη βούλα τη γείτονα χώρα σε ένα άλλο προτεκτοράτο στα σύνορα μας και αποτελεί την επέκταση μιας αποικιοκρατικής πολιτικής που δυστυχώς εφαρμόζεται ξετσίπωτα στα Βαλκάνια και στη χώρα μας».

Προσχήματα
Αναφερόμενη στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, σημείωσε πως δεν θα προστατεύουν την Ελλάδα, γιατί αυτά πρώτα και κυρίαρχα έχουν παραβιάσει τις συνταγματικές υποχρεώσεις τους και τα δημοκρατικά τους καθήκοντα. «Η φερόμενη αντιπαλότητα σε σχέση με το ονοματολογικό από πλευράς των μνημονιακών κομμάτων για μας είναι προσχηματική, διότι ξέρουμε ότι αυτά τα κόμματα επίσης θα συμμορφωθούν με τις βουλές των δανειστών» είπε.

Χαρακτήρισε «απάτη» την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και παρατήρησε: «Η απάτη ότι θα βγούμε από τα μνημόνια δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Ο κόσμος καταλαβαίνει παρά πολύ καλά σε ποιο βαθμό ενδοτισμού έχει φτάσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Δυστυχώς, μιλάμε για ένα σημείο εγκληματικής παράδοσης της χώρας».

Για τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτές θα γίνουν στον χρόνο που θα βολέψει και θα εξυπηρετήσει την αντιπολίτευση και αυτός είναι ανά πάσα στιγμή.
Σε ό,τι αφορά την Πλεύση Ελευθερίας τόνισε πως έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια μια δύσκολη μάχη και σημείωσε: «Ο αγώνας που κάνουμε είναι μια δύσκολη αναμέτρηση με γνώμονα την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της κυριαρχίας των πολιτών. Το στοίχημά μας είναι να έρθουν στο προσκήνιο και στην πρώτη γραμμή οι πολίτες. Είναι απολύτως δεδομένο ότι εάν οι πολίτες δεν διεκδικήσουν αυτό που αξίζουν και δικαιούνται, θα ζούμε στο καθεστώς αυτό της κατάλυσης της δημοκρατίας και της παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων για δεκαετίες, ίσως και αιώνες».

Πηγη:www.tanea.gr/news/politics/article/5579033/zwh-kwnstantopoyloy-prodosia-h-symfwnia-gia-to-onoma/

Σχόλια