ΨΗΦΙΣΜΑ Συμπαράστασης Δ.Σ. Δ. Θηβαίων στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων,Μαθητών και των Καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Θήβας


18-10-2018









Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε τακτική συνεδρίασή του στις 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, μετά από ενημέρωση από από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων,εκπροσωπο της Μαθητικής Κοινότητας και τον Δ/ντή του 2ου ΓΕΛ Θήβας για το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατανομή των μαθητών που φοιτούν στην Α’ Λυκείου το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019, λόγω του ότι υπάρχουν 3 τμήματα στα οποία φοιτούν από 30 μαθητές . Κατόπιν διαλογικής συζήτησης εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο Ψήφισμα :

Το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαρίσταται στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων,Μαθητών και των Καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Θήβας, και ζητεί το διαχωρισμό της Α’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Θήβας με τη δημιουργία και τέταρτου τμήματος.

Ο αριθμός των 30 μαθητών σε ένα τμήμα δυσχεραίνει στο έπακρο τη διδασκαλία και καθιστά αδύνατον οι εκπαιδευτικοί, όσο ευσυνείδητα κι αν προσπαθούν, να διατηρήσουν τη συνοχή των μαθητών και να πετύχουν τους εκπαιδευτικούς τους στόχους.

Παράλληλα, η παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού μαθητών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού και του μικρού μεγέθους των αιθουσών (εγείρονται θέματα επιδημικών εξάρσεων, ιώσεων και γρήγορης πρόσβασης σε ασφαλή έξοδο σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς). Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται η δημιουργία τέταρτου τμήματος στην Α’ Λυκείου και το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, να αποφασίσουν το ταχύτερο δυνατόν επ’ αυτού.

Εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο στη πορεία της συζήτησης διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις και σε άλλα σχολεία του Δήμου ως προς τη στελέχωση αυτών με καθηγητές, το οποίο έχει οδηγήσει σε καταλήψεις από μαθητές που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις αυτές. Επιβάλλεται προς τούτο η Πολιτεία να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη καθηγητών για την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γ.Γεωργακόπουλος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ Δ.Γιαννίκας

Σ.Δρένιος
Αν.Καμούτσης
Β.Κατσάρας
Σπ.Κίτσος
Αθ.Κοκοντίνης
Ι.Κοντού
Δ.Κουτσοδήμος
Γ.Μητσάκης
Ι.Παπαδημητρίου
Αλ.Στάικος
Γ.Σκαλής
Γ.Τζουμανέκας
Δ.Τούτουζας
Π.Τσαραμπάρης
Κ.Τυρηνόπουλος
Κ.Χαρέμης
Αν.Χατζησταμάτης
Κ.Βενιζέλος
Ηλ.Tραμπάκουλος
Β.Σωτήρχος
Αντ.Τουλουμάκος
Π.Παπαναστασίου
Γ.Κατσέλης
Γρ.Παπαβασιλείου
Αθ.Σκούμας

Πηγη:www.thiva.gr

Σχόλια