Συμμετοχή των χορωδιών ΔΟΘ και ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις για τη Μικρά Ασία

4-7-2022











Έπειτα από δύο χρόνια αναγκαστικής σιγής εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας(ΔΟΘ) και η χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων επέστρεψαν δυναμικά τη φετινή καλλιτεχνική χρονιά, με συμμετοχή τους σε χορωδιακές συναντήσεις και επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Με χοράρχη την κ. Χριστίνα Μιχαλάκη, η χορωδία του ΔΟΘ Θήβας συμμετείχε στην 5η Χορωδιακή Συνάντηση Γρεβενών, η οποία ήταν αφιερωμένη στη Μικρά Ασία και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 18 Ιουνίου. Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, ακολούθησε η χορωδιακή συνάντηση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου στο Κοντίτο της Θήβας, όπου η χορωδία του ΔΟΘ, μαζί με τη γυναικεία χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστή Λουκά και τη νεοσύστατη χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, μάς ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο, στην Ιωνική Γη και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Η χορωδία του ΔΟΘ εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γιώργο Αναστασίου, τον πρόεδρο του ΔΟΘ, κ. Σταμάτη Καλαμιώτη και την προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτιστικών και Αθλητικών Δραστηριότητων, κ. Κωνσταντίνα Ζαμπάκου, που είναι δίπλα στη χορωδία και τη στηρίζουν.
Σε μια εκδήλωση γεμάτη μουσική και χορό συμμετείχε η χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων και ο δάσκαλός της, κ. Κώστας Δέδες, έπειτα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράσης και Εθελοντισμού Βαγίων «Μήτρος Μπινιάρης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 25/26 Ιουνίου, τιμώντας τη μουσική παράδοση και τη μνήμη των προγόνων της Μικράς Ασίας. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν το Χορευτικό Εργαστήρι και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μήτρος Μπινιάρης», το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αμφίωνας» Θήβας και η Χορευτική Ομάδα Δομβραίνας.

Τα μέλη της χορωδίας του ΔΟΘ και του ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων εύχονται καλό καλοκαίρι κι ευχαριστούν το ευγενές κοινό, που με την παρουσία και το χειροκρότημά του επιβραβεύει τις προσπάθειες των χορωδιών για τη διαφύλαξη της παράδοσης του τόπου, μέσα από καλλιτεχνικές εμφανίσεις γεμάτες μουσική και συναίσθημα.

Σχόλια