Δήμος Θηβαίων: Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο μετατροπής του Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

26-9-2022










Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Ανακαίνιση και Διαμόρφωση Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων» υπέγραψε χθες Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 412.550,00€ με Φ.Π.Α. 24% και η χρονική διάρκεια της σύμβασης ορίζεται στους 12 μήνες. Εκ του ποσού, ποσό 220.854,00 € προέρχεται από πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση» και κατά το ποσό των 191.696,00€ από πόρους του Δήμου Θηβαίων.

Το έργο αφορά την ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου του Δήμου Θηβαίων σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων. Σκοπός του έργου είναι η ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Μουρικίου, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί εδώ και αρκετά χρόνια. Οι εργασίες περιλαμβάνουν αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, έτσι ώστε να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές για τα δημόσια κτίρια εκπαίδευσης.

«Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα αποκτήσει εντός των επομένων μηνών μόνιμη στέγη, στο Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου. Πριν από μερικούς μήνες υποδεχθήκαμε την εκπαιδευτική ομάδα που το στελεχώνει και ήδη οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον. Σε εποχές κλιματικής αλλαγής και ακραίων καιρικών φαινομένων, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στον Δήμο μας ένα εκπαιδευτικό κέντρο περιβαλλοντικού χαρακτήρα», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης.


Σχόλια