ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Ημερίδα Ιατρικού Συλλόγου Θηβών αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Παύλου Τούτουζα

1-2-2023







Ημερίδα Ιατρικού Συλλόγου Θήβας αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Παύλου Τούτουζα
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών στο Συνεδριακό Κέντρο, Ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Παύλου Τούτουζα. Μετά τον χαιρετισμό της Προέδρου κ. Φ. Πρωτόπαπα, και του Γενικού Γραμματέα κ.Λ.Ανανίκα, οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο κ. Ευάγγελος Ι. Γιαμαρέλλος – Μπουρμπούλης, Καθηγητής Παθολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος ανέλυσε ζητήματα αναφορικά με το Long Covid. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Κωνσταντίνος Π. Τούτουζας, Καθηγητής Καρδιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει ο Covid στην καρδιά. Προηγουμένως ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ειδικά για εμάς τους Θηβαίους ο Παύλος Τούτουζας είναι ένας ακόμη λόγος περηφάνιας τόσο για το επιστημονικό του έργο όσο και για το αξιομίμητο ήθος, την ευαισθησία και τη συμπαράσταση που επιδείκνυε στον πάσχοντα άνθρωπο»

Στη συνέχεια της ομιλίας του προσέθεσε:

«Αυτή η φωτοβολούσα προσωπικότητα δεν θα μπορούσε να υπάρχει μόνο μέσα από τις ιστορικές μας αναδρομές αλλά με τρόπο γόνιμο να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερη επιστημονική πρόοδο πάνω στις σύγχρονες επιταγές όπως επίσης ζωντανή διδαχή ήθους και ανθρωπιάς».
Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση με το κοινό κατά την οποία διατυπώθηκαν απορίες αλλά και τοποθετήσεις άλλων επιστημόνων Υγείας.

Σχόλια