ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Επετειακός Εορτασμός 25ης Μαρτίου

27-3-2023










Σε χαρμόσυνο και κατανυκτικό κλίμα συντελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες μαχητές “Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος” της Επανάστασης του 1821, το Σάββατο της 25ης Μαρτίου, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Θήβας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Πατέρα Γεωργίου Τουλουμάκου. Ομιλία εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 4ου Γυμνασίου Θηβών, κα Μαρία Χατζηκυριάκου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, συλλόγων και φορέων της πόλης.

Συγκεκριμένα στεφάνι κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας Ταξίαρχος κ. Πέτρος Φωτιάδης, ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Γεώργιος Κακούρης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας ουραγός κ. Γεώργιος Τσομάκος,η Πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου κ.Μανάρα -Μαυράκη, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Θήβας, ο Ερυθρός Σταυρός,εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου, μέλος της Επιτροπής ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων, ο αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θήβας, αντιπροσωπείες από το Λύκειο των Ελληνίδων, τον πολιτιστικό Σύλλογο Λάϊο,την Ένωση Μικρασιατών Θήβας, τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας, τους πολιτιστικούς Συλλόγους Τερψιχόρειον και Αμφίωνας, τους Συλλόγους Αυτοάμυνας Φυλάττω,Γυναικών Ισμήνη, Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Θήβας, Φροντιστηρίου θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας,το Εσπερινό Λύκειο,το 4ο Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό καθώς και αντιπροσωπεία παιδικών Σταθμών Θήβας.

Στη συνέχεια, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής και του πλήθους των θεατών πραγματοποιήθηκε η παρέλαση όλων των σχολείων, συλλόγων και φορέων της πόλης καθώς και του στρατού.
Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου του 1821 παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο καλώντας όλους τους Έλληνες σε αισιοδοξία, πίστη,σύμπνοια και διαρκή μαχητικότητα απέναντι στα κοινά μας οράματα!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!


Σχόλια