Μυστήριο με τα 4 νεκρά βρέφη σε Αχαΐα και Αμαλιάδα: «Δεν είναι τυχαίο όλα να φεύγουν στα χέρια της 24χρονης»

23-10-2024







Ένα ανατριχιαστικό θρίλερ δίχως τέλος βρίσκεται σε εξέλιξη σε Αχαΐα και Αμαλιάδα, με τους μυστηριώδεις θανάτους των τεσσάρων βρεφών, όπου οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις για τις τραγικές απώλειες που βιώνουν.

Ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη στις 5 Αυγούστου 2024 ξύπνησε μνήμες τραγωδίας, και αυτό γιατί παρούσα και στη νέα αυτή απώλεια ήταν η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, που και η ίδια είχε χάσει τα δύο της παιδιά, το ένα μόλις 19 ημερών και το άλλο 2 μηνών.

Μάλιστα, ακόμη μία μητέρα ενός 6 μηνών βρέφους, ζητά να διερευνηθεί και η υπόθεση του δικού της μωρού, το οποίο όπως καταγγέλλει πέθανε κι αυτό μέσα στην αγκαλιά της 24χρονης στις 4 Φεβρουαρίου του 2021. «Εγώ σαν μάνα που έχω χάσει το παιδί μου, μέσα από τα χέρια της Ειρήνης, θα το ψάξω και νομικά και θα το φτάσω μέχρι όπου χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega.
Πλέον ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών ζήτησε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά και τα νέα στοιχεία που έφερε στην δημοσιότητα η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολουλη και πυροδότησαν ένα «ντόμινο» αποκαλύψεων.

Η δικηγόρος της 24χρονης Βούλα Δημητριάδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ανέφερε πως: «Η Ειρήνη μεγάλωσε σε πολύ παθογενές περιβάλλον και είχε προβλήματα με τη μητέρα της», ενώ μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε ότι και οι Αρχές ήταν ενήμερες για τις συνθήκες, πλην όμως ήταν υποστελεχωμένες και άρα “λίγες” μπροστά στο πρόβλημα, αφού δεν συνέδραμαν πριν τον θάνατο κάποιου από τα παιδιά, αλλά κατόπιν αυτών».

Στην συνέχεια, η δικηγόρος της 24χρονης, Βούλα Δημητριάδου, διερωτήθηκε «γιατί τώρα» αφού όταν πέθαναν τα μωρά έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και βγήκαν τα ιατρικά πορίσματα. Αναφερόμενη στο ένα από τα βρέφη είπε πως, «το παιδί κατά τον τοκετό παρουσίασε πρόβλημα υγείας και μπήκε στη θερμοκοιτίδα, ξεκίνησε εισαγγελική, έγινε νεκροψία, έγινε τοξικολογική, βρέθηκε η αιτία θανάτου που ήταν πνευμονίτιδα».

«Για τον θάνατο του 2 μηνών μωρού έχει ανατεθεί στην εισαγγελία, έχει γίνει τοξικολογική και υπάρχει πόρισμα για τυχόν θάνατο από επιληπτική κρίση», είπε συμπληρώνοντας πως, «διατάχθηκε εξέταση γονιδιακού ελέγχου» καθώς όπως αποκάλυψε, η μητέρα της Ειρήνης είχε χάσει επίσης ένα νεογέννητο μωρό.

Η 24χρονη αρνείται ότι ευθύνεται για τους θανάτους των μωρών, ενώ η μητέρα του τέταρτου νεκρού μωρού και φίλη της, είπε πως, «επικοινώνησε χθες μαζί μου και με ρώτησε γιατί την κατηγορώ για τον θάνατο του μωρού μου. Είπα ότι εγώ δεν ανέφερα τίποτα, το μόνο που είπα είναι ότι έχω υποψίες και ψάχνω να δω γιατί πέθανε το μωρό μου. Δεν είναι τυχαίο τέσσερα παιδάκια να φεύγουν στα χέρια της» και σε αντιπαράθεση που είχε με τη δικηγόρο, ξεκαθάρισε πως είχε κάνει όλες τις εξετάσεις όταν πέθανε το μωρό της, συνεχίζει ωστόσο να αναζητεί τον υπαίτιο, όποιος κι αν είναι αυτός.

Σχόλια