Επιμένει η Κομισιόν: "Το πολυνομοσχέδιο θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα..."

14-12-2015
















Σημαντικά βήματα προς την οικοδόμηση...
«σιγουριάς και αυτοπεποίθησης» για την Ελλάδα εκτιμά πως έχουν γίνει η εκπρόσωπος Τύπου του Πίερ Μοσκοβισί, Άνικα Μπράιντχαρτ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης η κυρία Μπράικχαρτ τόνισε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα και ακολουθείται μια διαδικασία για την ολοκλήρωση της καταβολής της. Συγκεκριμένα το πρώτο μεγάλο βήμα που πρέπει να γίνει, το συντομότερο δυνατόν, είναι η επιτυχής νομοθέτηση από τη Βουλή των μέτρων που προβλέπει το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Με την υπερψήφιση τους, οι εκπρόσωποι των Θεσμών που βρίσκονται στην Αθήνα θα αναλάβουν να συντάξουν μια λεπτομερή έκθεση που στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Euroworking Group.

Εκεί θα αποφασιστεί η αποδέσμευση της δεύτερης υποδόσης ύψους ενός δισ. ευρώ, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της κρίσιμης πρώτης αξιολόγησης. Στη συνέχεια όλες οι προϋποθέσεις θα έχουν ικανοποιηθεί για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Σημαντικό είναι επίσης πως η εκπρόσωπος Τύπου αποτίμησε πολύ θετικά την πρόοδο που έχει γίνει, και δήλωσε πως γίνονται «σημαντικά βήματα» για την επαναφορά της εμπιστοσύνης που χάθηκε από τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης της προηγούμενης κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε πως: «Οι ομάδες μας εργάζονται από κοινού ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, που αναμένεται να νομοθετηθούν σύντομα. Οι Θεσμοί έπειτα θα παρουσιάσουν έκθεση στο Euroworking Group και μόλις ολοκληρωθούν οι διεργασίες θα εκταμιευθεί η υποδόση του ενός δισ. Θα ήθελα επίσης να αδράξω την ευκαιρία αυτή και να πω πως μαζί με την ολοκλήρωση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην εφαρμογή του προγράμματος και να οικοδομήσει εκ νέου σιγουριά και αυτοπεποίθηση».


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια