Ένταση στην πορεία για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

6-12-2015

















Έξω από την πρυτανεία, ομάδα 30 ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ - «Επί ποδός» 6.000 αστυνομικοί - Σεβαστείτε τη μνήμη του παιδιού μου, λέει η μητέρα Γρηγορόπουλου

Με ομάδα περίπου 30 ατόμων, που φορούσαν κουκούλες, να πετούν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας για τη «μαύρη» επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι νεαροί κλώτσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια, με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι». Περίπου 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με συγκέντρωση μαθητών στις 14:00 στα Προπύλαια, ενώ την ίδια ώρα ξεκίνησαν και οι συγκεντρώσεις οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στις 17:00 ξεκινά η κεντρική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.

Σε συσκέψεις των αστυνομικών αρχών που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για τις συγκεντρώσεις και πορείες των μαθητών, αλλά και των αριστερών οργανώσεων και αναρχικών, η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην πορεία του Πολυτεχνείου, δηλαδή στενή επιτήρηση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να μην δοθεί ευκαιρία για επεισόδια.
Ο σχεδιασμός των μέτρων στοχεύει στο να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Για το λόγο αυτό, από τις προηγούμενες ημέρες, αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν πληροφορίες για τις κινήσεις των αντιεξουσιαστών, ενώ σημερα θα πετάει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, απ' όπου θα δίνονται κατευθύνσεις.

Επεισόδια για δεύτερη συνεχή νύχτα το Σάββατο στα Εξάρχεια - Τραυματίστηκε Πορτογάλος τουρίστας

Στο μεταξύ, για δεύτερη συνεχή νύχτα επεισόδια ξέσπασαν και το Σάββατο στα Εξάρχεια. Νεαροί πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε γνωστό ότι υπάρχει ένας τραυματίας. Πρόκειται για έναν Πορτογάλο τουρίστα που πέρναγε τυχαία με αυτοκίνητο από την περιοχή και δέχτηκε βροχή από πέτρες.

Ο τραυματίας λέγεται Ριχάρντο Φερνάντο είναι 58 χρόνων, γυναικολόγος από την Πορτογαλία και έφτασε σήμερα στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του κι ένα φιλικό τους ζευγάρι για διακοπές στη χώρα μας.

Είπε στο protothema.gr: «Είχα νοικιάσει ένα αυτοκίνητο, οδηγούσα εγώ. Θέλαμε να πάμε στο ξενοδοχείο μας και το GPS μας έβγαλε σε αυτή την περιοχή. Μας πέταξαν πέτρες στα παράθυρα και θραύσματα γυαλιών πετάχτηκαν στο πρόσωπό μας. Δεν είχα ιδέα τι γίνεται, σοκαρίστηκα. Τα γυαλιά και πέτρα που με χτύπησε μου προκάλεσαν το τραύμα αυτό. Σταμάτησα αιμόφυρτος και ζήτησα βοήθεια από τους αστυνομικούς. Καλέσαμε ασθενοφόρο αλλά θα πάμε στο ξενοδοχείο να με πάρουν από εκεί».


Πηγή:www.protothema.gr

Σχόλια