Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

3-12-2015














Λιβαδειά, 3-12-2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 να εορτάζεται κάθε 3 Δεκέμβρη δεν θα πρέπει να αποτελεί την μοναδική ημέρα του έτους που η πολιτεία σκύβει πάνω από τα προβλήματα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κάποια μορφής αναπηρία. Η προσπάθεια όλων μας θα πρέπει να είναι καθημερινή και συνεχόμενη ώστε να προσφέρουμε στα άτομα με αναπηρία συνθήκες για ισότιμη συνύπαρξη και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στην εργασία, την μόρφωση, τη μετακίνηση και κάθε μορφής κοινωνικής δραστηριότητας.

Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών και κυρίως για την άρση των προκαταλήψεων και διακρίσεων για το “άλλο” πρόσωπο της κοινωνίας μας. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω κάποια αναπηρίας δεν είναι άτομα που έχουν ανάγκη οίκτου, έχουν ανάγκη παροχής από την πολιτεία των αυτονόητων συνθηκών για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υπηρεσιών που στοχεύουν στην προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης στην ενημέρωση (ομιλών ιστότοπος Δήμου Λεβαδέων) και στηρίζει τις δράσεις των φορέων της πόλης μας που ασχολούνται με τα ΑμεΑ. Επίσης, ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τη Δ/νση Β'θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας πέτυχαν την λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς που λειτουργεί στη Χαιρώνεια δίνοντας λύση στο πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας για τη στήριξη της β'θμιας εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία και στη μείωση της ταλαιπωρίας τους από την καθημερινή μετακίνηση τους στο Λουτουφί.

Δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια