Απαίτηση σοκ της τρόικας για νέα μέτρα 6 δισ. ευρώ!

11-1-2016

















 Μετά τις συντάξεις και τους επιπλέον φόρους στους αγρότες η τρόικα ζητάει νέα μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση για να κλειδώσει η συμφωνία, ενώ όλα δείχνουν πως τα μέτρα για το χρέος θα συνοδευτούν από νέο Μνημόνιο.

Σε θρίλερ μετατρέπονται ξανά οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Αιτία του ''κακού'' είναι η πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας από τους θεσμούς, και όλα δείχνουν πως θα διαρκέσει μήνες, όπως ''υποσχέθηκε'' ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Όλα δείχνουν πως για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να περάσει το ασφαλιστικό, να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και τα νέα φορολογικά βάρη στους αγρότες και μετά να αποδεχθεί νέα μέτρα εως 6 δισ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2016 – 2018.

Διαρροές από ευρωπαίους αξιωματούχους δείχνουν πως δεν θα μπει στο τραπέζι το θέμα του χρέους εαν δεν έχουν ικανοποιηθεί σωρευτικά οι απαιτήσεις τους. Μάλιστα αρχίζει ήδη να αναπτύσσεται μία συζήτηση πως όποια μέτρα αποφασιστούν για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους θα συνοδεύονται από ένα νέο πακέτο αντιπαροχών από την ελληνική κυβέρνηση, που θα είναι ουσιαστικά ένα νέο Μνημόνιο.


Πηγή: Ημερησία

Σχόλια