Ο Κύρτσος είναι άνθρωπος των τοκογλύφων και έχει κάθε λόγο να στηρίζει Τσίπρα.

4-1-2016













 “Αυτοσυγκράτηση” συνιστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος σχολιάζοντας την πρόσφατη υπόσχεση του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ, ότι αν αναλάβει την προεδρία θα γίνουν εκλογές το Μάιο, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί κάθε έξι μήνες να γίνονται εκλογές στη χώρα. Ο Κύρτσος είναι κατ΄εξοχή άνθρωπος των τοκογλύφων και τώρα που ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα κοράκια, ο Κύρτσος έχει κάθε λόγο να τον στηρίζει και να βάζει "πάγο" στον Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον ρ/φ/ σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο κ. Κύρτσος παραδέχεται ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει τα φορολογικά, όπως λέει, βαδίζει με επιτυχία στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και επισημαίνει ότι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν μόνο στην περίπτωση που ξεσπάσει διαμάχη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ή σημειωθεί ρήξη με τους εταίρους.

“Αλλά έτσι στα καλά καθούμενα κάθε 6 μήνες να ζητάς εκλογές είναι μια μέθοδος που δεν οδηγεί πουθενά. Επομένως πρέπει να περιμένουμε· δεν μπορούμε να κάνουμε τους προφήτες” είπε, αλλά υπογράμμισε ότι κατανοεί τους υποψήφιους, λόγω της πίεσης που δέχονται. “Καταλαβαίνω την πίεση που έχουν οι υποψήφιοι γιατί απευθύνονται σε ένα κομματικό ακροατήριο. Απευθύνονται στους πιστούς, άρα χρησιμοποιούν σκληρά επιχειρήματα. Όμως θα έλεγα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση” επισήμανε.

Πάντως, ο κ. Κύρτσος επανέλαβε ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον κ. Μητσοτάκη για την αρχηγία της ΝΔ και υπογράμμισε ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών κέρδισαν οι οι δύο κεντροδεξιοί υποψήφιοι. “Αποφύγαμε μια διολίσθηση προς τα δεξιά που θα μας απομόνωνε πολιτικά και από ‘κει και πέρα ελπίζω να επικρατήσει ο πιο σύγχρονος, που είναι ο κ. Μητσοτάκης” είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες “ξέπλυνε” το “οργανωτικό φιάσκο” που είχε υποστεί η ΝΔ από την πρώτη, αποτυχημένη εκλογική αναμέτρηση.
Παραδέχτηκε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ “συνέβαλαν στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό” και ότι το κόμμα δεν κατάφερε να γίνει αποτελεσματικό, όπως τα αντίστοιχα κόμματα της νότιας Ευρώπης. “Προτεραιότητες του νέου προέδρου είναι καταρχήν να βρει τη στρατηγική της ΝΔ. Αυτή τη στιγμή δεν έχει στρατηγική” είπε και έκανε λόγο για έλλειμμα προβληματισμού και συζήτησης στο κόμμα.

Αναφερόμενος στο νέο έτος, είπε ότι η Ελλάδα θα κληθεί να “πληρώσει το λογαριασμό του 2015” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η τακτική των “συγκρούσεων” που -όπως είπε- ακολούθησε με τους δανειστές είχε αρνητικές επιπτώσεις. “Έγινε ένα πολιτικό πείραμα, που πήγε στραβά σε ό,τι αφορά τα οικονομικά. Αν δεν είχαν συμβεί αυτά που συνέβησαν, το ΑΕΠ θα ήταν 7% επιπλέον, δηλαδή θα είχαμε 11,5 δις επιπλέον” είπε και πρόσθεσε ότι η αδυναμία χρηματοδότησης του ασφαλιστικού που υπήρχε επιδεινώθηκε και εξαιτίας των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι στη διαπραγμάτευση υπάρχουν νίκες και ήττες, ο κ. Κύρτσος είπε ότι η σύγκρουση με τους δανειστές δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα και υπενθύμισε ότι άλλες χώρες που ακολούθησαν την οδό της ήπιας διαπραγμάτευσης βγήκαν από τα μνημόνια. “Όποιος μιλάει για νίκες και ήττες δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργεί η ΕΕ. Διότι εκεί ο ένας διευκολύνει τον άλλο στο μέτρο του δυνατού. Όλοι πάνε να έχουν κέρδη, δηλαδή ο ένας βάζει πλάτη στον άλλον” ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή:neinnewsgr.blogspot.gr/2016/01/blog-post_38.html

Σχόλια