Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση

9-1-2016


 Οι Τσιπροκαμμένοι από τη μια κρύβουν το ότι θα πετσοκόψουν τόσο τις καταβαλλόμενες συντάξεις όσο και τις συντάξεις των εργαζόμενων που υπέβαλαν τα χαρτιά τους και δεν έχουν βγει ακόμη οι πράξεις συνταξιοδότησης τους και από την άλλη ισχυρίζονται ότι ενδιαφέρονται δήθεν για να πάρουν οι σημερινοί νέοι εργαζόμενοι μια ανταποδοτική σύνταξη που θα εξασφαλίζει ένα επίπεδο ζωής αξιοπρεπές και κοντά προς αυτό που είχαν τα τελευταία χρόνια που εργάζονταν.

Για το επικείμενο πετσόκομμα των συντάξεων γράφουμε αναλυτικά στις σελίδες 8-9 αυτού του φύλλου. Εδώ θα ασχοληθούμε με τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί δήθεν εξασφάλισης αξιοπρεπών συντάξεων στις μελλοντικές γενεές των συνταξιούχων.

Επισημαίνουμε καταρχάς, ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν πρωτοτυπεί. Απλά υιοθέτησε την άγρια αντιασφαλιστική επίθεση της πρώτης μνημονιακής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που εγκαινιάστηκε με τους αντιασφαλιστικούς νόμους 3863 και 3865 του 2010. Την υιθέτηση ως πλαισίου αυτών των αντιασφαλιστικών νόμων η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων δεν το έκανε στα μουλωχτά, αλλά το διακήρυξε δημόσια, πριν ακόμη ψηφίσει το επαίσχυντο τρίτο Μνημόνιο στις 14 Αυγούστου του 2015. (νόμος 4336/2015).

Το λέμε αυτό για την κυβέρνηση Παπανδρέου, γιατί είχε βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που είχαν πολλά χρόνια ασφάλισης πριν το 2010 και ήθελε κάποια στιγμή να υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές τους με βάση τις αποδοχές που έπαιρναν σε όλο το ασφαλιστικό τους βίο και όχι με βάση την τελευταία καλύτερη πενταετία εντός της τελευταίας δεκαετίας. Ηθελε ακόμη η κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει γι’ αυτούς τους εργαζόμενους τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών, στα επίπεδα που είχε επιβάλει με τους αντασφαλιστικούς νόμους 3863 και 3865 στους εργαζόμενους που άρχισαν να ασφαλίζονται από την 1η Γενάρη του 2011.


Πηγή:Eksegersi.gr

Σχόλια