Δελτίο Τύπου :Απόφαση του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για το προσχέδιο του Ασφαλιστικού

12-1-2016

Λαμία 12-01-2016


Απόφαση του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για το προσχέδιο του Ασφαλιστικού

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς μετά από ομόφωνη απόφαση της καλεί τη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο του ασφαλιστικού που υποθηκεύει με το χειρότερο τρόπο την εργασία όλων των εργαζομένων, των μηχανικών αλλά και των γενιών που έρχονται.
Δεν θα πρέπει ούτε καν να αποτελέσει βάση συζήτησης μιας και είναι μαθηματικά βέβαιο πως η όλη αρχιτεκτονική οδηγεί σε περεταίρω συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη μείωση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων με ορατές συνέπειες στη βιωσιμότητα ολόκληρου του ασφαλιστικού συστήματος.

Η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος θα πρέπει απαραίτητα να συμπεριλαμβάνει τις εξής αρχές :

• Διατήρηση όλων των ταμείων που αποδεδειγμένα και κατόπιν αναλογιστικών μελετών έχουν ικανοποιητικό δείκτη βιωσιμότητας.

• Δημιουργία μεικτού συστήματος ασφάλισης με πάγιες και αναλογικές εισφορές με χαμηλούς συντελεστές στα πρότυπα του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ των προηγούμενων χρόνων. 

• Ενοποιημένες εισφορές όλων των εργαζομένων και των επαγγελματιών για τον κλάδο υγείας από τη στιγμή που όλοι πλέον διαθέτουμε υγειονομική περίθαλψη από τον ΕΟΠΠΥ • Δίχτυ προστασίας για εγγυημένη υγειονομική περίθαλψη για όλους τους πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν.
• Αυστηρό θεσμικό πλαίσιο για εισφοροδιαφυγή και οφειλές εργοδοτικών εισφορών με παράλληλο διαχωρισμό για περιπτώσεις αυτασφάλισης.

Δυστυχώς γινόμαστε θεατές σε έναν παραλογισμό που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Το ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ υπήρξαν για χρόνια ταμεία πρότυπα, με ισορροπημένη διαχείριση παρά τα λάθη που έγιναν και τις διαρκείς παρεμβάσεις της πολιτείας για την εκμετάλλευση των αποθεματικών τους. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να υιοθετήσει αυτές τις μεθόδους που οδηγούν σε βιωσιμότητα των ταμείων, υποθηκεύει με τον χειρότερο τρόπο το μέλλον όλων μας
Καλούμε όλους τους βουλευτές να συμβάλλουν στην απόσυρση του προσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου. Σε αντίθετη περίπτωση οι κινητοποιήσεις μας θα είναι άμεσες και δυναμικές.

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Λυκόπουλος


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια