«Καμπανάκι» από την Die Welt που «βλέπει» νέα σύγκρουση με τους δανειστές!

2-1-2015


 «Το 2016 θα οδηγήσει αναπόφευκτα την Ελλάδα και τους δανειστές της σε νέα σύγκρουση» γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, αναφερόμενη στην ελληνική κρίση, την οποία συγκαταλέγει ανάμεσα στις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η Γερμανίδα
καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «η Άγκελα Μέρκελ θα βρεθεί υπό αυτούς τους όρους στις αρχές του έτους σε δύσκολη θέση. Από τη μία όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινοβουλευτικής της ομάδας είναι πιθανό να διατυπώσουν διαφωνίες απέναντι στην πολιτική της, εάν η Ελλάδα παραπέμψει το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στις ελληνικές καλένδες. Από την άλλη πλευρά όμως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δε θα είναι πλέον σε θέση να ασκήσει την ίδια πίεση στην Ελλάδα όπως πριν από έναν χρόνο. Κι αυτό επειδή το Βερολίνο χρειάζεται την Αθήνα λόγω προσφυγικής κρίσης για την φύλαξη των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα λάβει χώρα τον Απρίλιο ή το αργότερο έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου. Από αυτό εξαρτώνται πολλά: μόνο εφόσον οι δανειστές κρίνουν ότι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο βοήθειας. Από τη συμμετοχή του ΔΝΤ εξαρτάται όμως η συγκατάθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών συντηρητικών στην εκταμίευση περαιτέρω δόσεων» λέει μεταξύ άλλων.


Πηγή:www.paraskhnio.gr
0