"Διόρισαν προϊσταμένους χωρίς προσόντα"

2-2-2016
















Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την αποκάλυψη του zougla.gr σχετικά με τη σπατάλη δημοσίου χρήματος από υπαλλήλους και αιρετούς του Δήμου Δελφών, η οποία οδήγησε στην παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, και σήμερα η ηλεκτρονική μας εφημερίδα φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα νέο «σκάνδαλο» που αφορά υπαλλήλους στον συγκεκριμένο καλλικρατικό δήμο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, αλλά και νυν δημοτικού συμβούλου, προϊστάμενοι τμημάτων διορίστηκαν σε θέσεις χωρίς να έχουν επιλεγεί αξιοκρατικά. Αυτό, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, έχει ως αποτέλεσμα αφενός την κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος (επιδόματα θέσεων) και αφετέρου την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Οι τοποθετήσεις αυτές, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, έγιναν από τον πρώην δήμαρχο Δελφών Νικόλαο Φουσέκη, ενώ κάποιοι υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι σήμερα, παρόλο που και ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος γνωρίζει για το θέμα, αφού έχει δεχθεί επανειλημμένως τις οχλήσεις των καταγγελλόντων.

Η υπόθεση αυτή φέρεται να έχει οσμή μεγαλύτερου σκανδάλου, αφού ανάμεσα σε αυτούς τους «μη αξιοκρατικά τοποθετημένους υπαλλήλους» υπήρξαν περιπτώσεις οι οποίες διώχθηκαν πειθαρχικά έπειτα από παρέμβαση της ομάδας του πρώην Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει λάβει γνώση μεταξύ άλλων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, η οποία με έγγραφό της, από τον Αύγουστο του 2015, καλεί τον δήμο να πράξει τα δέοντα, αφού έχει πάρει εντολή από το Υπουργείο Εσωτερικών. Κι εδώ τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τον ίδιο τον δήμαρχο Α. Παναγιωτόπουλο αλλά και το επιτελείο του, για το εάν έχουν εφαρμόσει τις νόμιμες διαδικασίες που τους υποδεικνύουν οι εν λόγω αρμόδιες υπηρεσίες.



















































Πηγή:www.zougla.gr/greece/article/kakodikisi-ke-paranomia-ston-dimo-delfon-1290932

Σχόλια