ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ GREXIT - ΔΕ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΓΚΕΝ...

3-2-2016
















 Κόντρα στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής...

Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Μία ημέρα μετά τις αυστηρές συστάσεις που απηύθυνε προς την Αθήνα το Κολέγιο των Επιτρόπων, σχετικά με την αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας μας, ο κ. Γιούνκερ τοποθετήθηκε σχετικά: Πέρυσι αποφεύχθηκε το Grexit και από τη στιγμή που δεν ήθελα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δεν θέλω ούτε την έξοδο της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, εξήγησε ότι οι πιέσεις προς την Ελλάδα γίνονται «μόνο για την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων» απορρίπτοντας ενδεχόμενες σκέψεις για απομόνωση της χώρας. Στόχος είναι να βοηθηθεί η χώρα, όχι να στιγματιστεί, τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, το Κολέγιο των Επιτρόπων, ενέκρινε την αξιολόγηση αναφορικά με την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο προσφυγικό πρόβλημα ,στέλνοντας, παράλληλα, σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα ότι θα πρέπει, όσο το δυνατόν ταχύτερα, να εφαρμόσει όλα αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, οι συστάσεις εστιάζουν στην ανάγκη καλύτερης υλικοτεχνικής υποστήριξης, όπως μηχανήματα λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και την αύξηση του προσωπικού, έτσι ώστε να γίνεται σωστή ταυτοποίηση των μεταναστών και η αντιστοίχιση τους στις βάσεις δεδομένων της Interpol.


Πηγή:fimotro.blogspot.gr

Σχόλια